LJEPOTA

Aktonski nagib propustljivosti

Insufficientia valvulae aortae (aortalni ventil regurgitacija) je srčani defekt koji se sastoji od povlačenja krvi tijekom srčanog dijastola iz aorte (glavna arterija) do lijeve klijetke kao posljedica nekliječnih latica aortalnih polutvrdih ventila. Najčešća komplikacija u ovom kvaru je kardiovaskularni neuspjeh i bakterijski endokarditis.

Aorta

Aorta je glavna i najveća arterija tijela. Opskrbljuje cijeli sustav arterijskom krvlju bogatom kisikom.

Aorta napušta lijevu klijetku i na izlazu iz lijeve klijetke opremljena je s tri polumjeseca. Aortalni ventili su izrađeni od polumjeseca oblika – dakle ime.

Oni dopuštaju protok krvi iz lijeve klijetke do glavne arterije i sprječava da se krv pretvori iz aorte na lijevu klijetku tijekom kontrakcije naglim udarcem i zatezanjem polumjesecnih latica. Aortalni ventili su deblji i jači od polusvjetnih ventila u plućnoj arteriji zbog visokog krvnog tlaka u lijevoj komori (velika cirkulacija).

Uzroci i tijek regurgitacije aorte

Uzrok regurgitacije aorte je njegovo oštećenje. Čimbenici koji pridonose oštećenju aortnog polumjesecnog ventila su: ………………………………… ………………………………………….. ………………………………………….. …………………………………….
– povijest reumatske bolesti,
– sifilis,
– bakterijski endokarditis,
– ozljeda srca,
– ili kao kongenitalni nedostatak.

Kao rezultat srčanog poremećaja kao što je aortalni ventil reverzibilnost, curenja u lijevoj komori i retrogradni krv odljeva od aorte do lijeve klijetke pojaviti. Kao rezultat aorte krvi koja teče u krv koja teče iz atrija u lijevoj komori, tlak se povećava i diastolički volumen lijeve klijetke povećava.

U ekonomičnom životnom stilu, snažna kontrakcija lijeve klijetke i produljeno razdoblje izbacivanja mogu nadoknaditi čak i zbog visoke regurgitacije ventila. Stoga pacijenti možda ne osjećaju nikakve simptome. Međutim, tijekom bolesti, postupno se javlja značajna hipertrofija lijeve klijetke – takozvana “lijeva klijetka”. srce wole (cor bovinum).

Simptomi regurgitacije aorte

Najčešći simptomi regurgitacije aortalnog ventila su: regurgitacija aortalnog ventila, regurgitacija aortalnog ventila, regurgitacija aortalnog ventila:
– snažno srce,
– osjećaj daha,
– vrtoglavica i nesvjestica (povezana s cerebralnom ishemijom),
Bolesti srca.

Dodatni testovi moraju zaključiti:
– povećanje lijevog ventrikula,
– dijastolična mrvica (meka, visoka tkanina),
– udar vrha, podizanje, klizanje lijevo i dno,
– Holosystolic šuškanje iznad vrha,
– Ozbiljnu slabost dokazuje sistemsko izbijanje vrste šum preko baze srca,
– Austin-Flinta šuškanje preko vrha (dijastolička ili pre-dermalna šuškanje),
– visoka i brza brzina otkucaja srca – tzv. “visoka brzina otkucaja srca”. srčanog ritma Corrigan ,.
– tipičan vrlo nizak krvni tlak (čak i ispod 60 mm Hg) s normalnim sistoličkim tlakom. To uzrokuje da periferne posude postanu mutne, s mogućim simptom de Musset.
– Hill simptom – viši sistolički pritisak na femoralnu arteriju nego na ramenu,
– Dvostruki ton je nevjerojatan – glasan sistolički i dijastolički ton preko femoralne arterije,
– brzinu otkucaja srca na laticama školjkaša, usana ili čavala (koje se manifestiraju alternativnim blijedom i crvenom bojom)
– simptom Durozier – sistolički i dijastolički šum femoralne arterije karakterističan po blagom tlaku s stetoskopom,
– karakteristike preopterećenja lijeve klijetke u EKG testu.

Dijagnoza regurgitacije aortalnog ventila

Dijagnoza regurgitacije aortalnog ventila temelji se uglavnom na sljedećim čimbenicima
– radiološki pregled koji ukazuje na povećanje lijevog ventrikula,
– izjava u intervjuu s gore spomenutim perifernim simptomima,
– jasni znakovi preopterećenja lijeve klijetke u EKG testu.

Liječenje regurgitacije aorte

Liječenje regurgitacije aortalnog ventila je konzervativno. U bolesnika s etiologijom sifilisa koristi se anticililarni tretman, a liječenje na osnovi reuma temelji se na prevenciji recidiva reumatske bolesti.

Kirurško liječenje regurgitacije aortalnog ventila provodi se u bolesnika s teškom regurgitacijom i cirkulacijskim zatajivanjem usadom umjetnog srčanog ventila.
Zhaneta Malec

Komentari Regurgitiranje aortalnog ventila

qubik128 | 2009-09-18 20:27

Je li operacija sigurna?
Koji je trošak manje?

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *