LJEPOTA

Alergija na insekte

Postoji nekoliko vrsta reakcija iz uboda insekata. U normalnim uvjetima nastaje samo nealergijska lokalna reakcija koju karakterizira eritema, bol, a ponekad i pruritus i blago oticanje na mjestu ugriza. Oštećenja se povuku nakon nekoliko sati (reakcija još uvijek može biti prisutna nakon nekoliko dana), a ove nealergijske reakcije praktički nemaju klinički značaj.

Visoki lokalni odgovor definiran je kao stanje s edemom većim od 10 centimetara u promjeru i traje više od jednog dana uz prateće simptome, osobito drhtanje, povišenu temperaturu i glavobolju. Štoviše, zagriz može biti sekundaran anafilaktičkoj ili toksičnoj reakciji tijela (to se događa uglavnom nakon uboda nekoliko desetaka insekata u kratkim intervalima, skeletnim mišićnim slomom, oštećenjem srčanog mišića, jetre, bubrega ili razvoja endovaskularne višestruke koagulacije (DIC ).

Neobična reakcija može se pojaviti u obliku sindroma polineuropatije, hiperplazije ili vaskulitisa, ali to je vrlo rijetko. Prvi simptomi anafilaktičkih reakcija obično se razvijaju nekoliko minuta nakon ugriza, ali potpuno nestanu nakon nekoliko sati. Klinički tečaj rijetko se opaža s dvije faze pogoršanja simptoma bolesti, podijeljene s asimptomatskom stadijom.

Osim toga, testovi kože i protutijela klase E specifične za serum protiv kemijskih supstanci insekta insekata koji ugrize pacijenta, moraju se provesti s pozitivnim rezultatima.

Liječenje alergije insekata

Liječenje alergije na insekte zahtijeva brzo i učinkovito liječenje odmah nakon ugriza. Ako je kukac (pčela) ostavio ubod, mora ga odmah ukloniti. Nesalergijske, zajedničke lokalne reakcije na otrov insekata ne zahtijevaju terapeutsko liječenje, i nisu povezane s prijetnjom zdravlju ili životu pacijenta.

U teškim lokalnim lezijama preporuča se korištenje hladnih omotača koji smanjuju bol i oticanje područja ugriza ili lokalno administriranih glikoida (osim ublažavanja boli, također smanjuju svrbež kože). Antihistaminici se mogu koristiti oralno i steroidi se daju oralno samo u slučaju opsežnih i teških lokalnih lezija (npr. U slučaju hiperbaričnog lijeka, u slučaju hiperbaričnog lijeka ili u slučaju hiperbaričnog lijeka) , prednizon) .

Nakon što su sadržani simptomi izravno povezani s ubodenima insekata, pacijentu treba obavijestiti o riziku dodatnih ugriza, treba izbjegavati buduće ubode (uklanjanjem gnijezda, ne oko košnica, ne jedenja na otvorenom i poduzimanjem posebnih mjera predostrožnosti) i prvom potrebno je osigurati komplet pomoći (m). među ostalima koji sadržavaju adrenalinsku napunjenu štrcaljku, antihistaminike i glikoide) u slučaju uboda insekata.

Pacijentska desenzibilizacija je korištena s metodama koje smanjuju alergijske reakcije. To je jedini način da učinkovito tretiramo uzrok reakcije, a ne njegove simptome. Senzitizacija štiti pacijenta od anafilaktičkih reakcija u slučaju ponovljenih ugriza.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *