Anemija u kroničnom zatajenju bubrega

[Ukupno:    Prosjek: /5]

Anemija u kroničnom zatajivanju bubrega manifestira se s simptomima sličnima onima promatranim u drugim bolesnicima s smanjenom razinom hemoglobina.

Tijekom stanja mogu se pojaviti: slabost, umor, glavobolje i vrtoglavica, umor i ubrzani otkucaji srca (u slučajevima posebnog intenziteta).

Pored toga, mogu se pojaviti poremećaji koncentracije i pažnje, kao i blaženstvenost kože i sluznice.

Dodatni simptomi uključuju kronično zatajenje bubrega i komplikacije povezane s osnovnom bolesti, koje mogu utjecati na različite sustave i organe.

Prepoznavanje anemije u kroničnom zatajenju bubrega

Kronična anemija neuspjeha bubrega je dijagnosticirana kada su razine hemoglobina preniske (žene su normalizirane drugačije i muškarci koji su stariji od 70 godina normalizirani su drugačije). (npr. godina starosti i mlađe).

Anemija treba rano dijagnosticirati i liječiti jer je važan čimbenik rizika za hipertrofiju lijeve klijetke i ima značajan utjecaj na svakodnevno funkcioniranje.

Dijagnoza kronične bubrežne anemije također zahtijeva niz drugih pregleda za procjenu jačine kroničnog zatajenja bubrega i prepoznavanje drugih komplikacija povezanih s tim stanjem.

Liječenje anemije u kroničnom zatajenju bubrega

Terapija anemije u kroničnom zatajenju bubrega ima za cilj povećati razinu hemoglobina. Postizanje tog cilja omogućuje primjenu željeznih pripravaka, kao dodatak nedostataka ovog elementa u tijelu često dovodi do dobivanja ciljnih vrijednosti hemoglobina.

Usmeno korištenje željeza ne mora biti dostatno zbog čestih suživota apsorpcijskih poremećaja u bolesnika s kroničnim zatajenjem bubrega. U takvim slučajevima, intravenska primjena može biti najučinkovitije rješenje.

Osim toga, korišteni su i drugi farmakološki agensi za poticanje opskrbe krvi, npr. Metaboličar glukoze u krvi, metabolizam metabolizma glukoze u krvi metabolizam metabolizam metabolizam metabolizam metabolizam metabolizam. humanog rekombinantnog eritropoetina ili darbepoetina. Nakon što se koncentracija hemoglobina normalizira, treba nastaviti s održavanjem.

Međutim, upotreba formulacija crvenih krvnih stanica povezana je s nuspojavama i ne preporučuje se u svim pacijentima s anemijom koja se razvija tijekom zatajenja bubrega.

Prognoza anemije u kroničnom zatajenju bubrega

Prognoza anemije u bolesnika s kroničnim zatajenjem bubrega prvenstveno ovisi o jačini disfunkcije bubrega i suživotu drugih komplikacija bolesti.

Često je terapija anemije djelotvorna i koncentracija hemoglobina povećava se prema željenim vrijednostima. Nažalost, poremećaji u ekonomiji crvenih krvnih stanica zahtijevaju kroničnu i često kontinuiranu terapiju.

L
About Lucija Pretić 672 Articles
"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*