LJEPOTA

Artritis u ribnjacima

Degenerativni proces u zglobovima ne smije dugotrajno dovesti do kliničkih simptoma jer zglobna hrskavica nije inervirana. Bolovi se pojavljuju kod pojave upale zglobova ili kada se susjedne zajedničke strukture razvijaju. Bol se događa kada se pomaknete i izblijeđujete u mirovanju.

U većim oblicima može se također pojaviti i ležati, što često sprječava da zaspite. Tipična je značajka tzv. “Mekano slijetanje”. bol početaka ili bol u prvim pokretima – bolesti su najteže tijekom početnih pokreta nakon razdoblja imobilizacije u zglobovima.

Rijetke simptome osteoartritisa mogu uključivati dilataciju i deformaciju kostura kontura ili izlučivanje u zglobu. Štoviše, strukture pogođene bolestima su bolne tijekom ispitivanja i postoji ograničenje pokretljivosti. Tijekom kretanja pucketanje se često otkriva.

Artritis je obično uzrokovan jednim ili više zglobova i rijetko je općenit. Većina lokacija ima iste kliničke znakove. Kod degenerativne hip bolesti, bol se lokalizira u svakom dijelu bedra, ali češće na prednjoj strani. U slučaju bolesti zglobova koljena, pritužbe su prijavljene na razini koljena i donjeg dijela noge.

Dijagnoza artritisa

Dijagnoza osteoartritisa temelji se na točnoj i točnoj medicinskoj povijesti i kliničkom pregledu pacijenta. Dijagnoza potvrđuju promjene koje se promatraju u radiološkom pregledu. Među laboratorijskim ispitivanjima najznačajnija je analiza tekućine preuzetih iz zgloba koji prolazi kroz proces bolesti. Kliničke i radiološke promjene karakteristične su za degenerativne bolesti i stoga rijetko zahtijevaju diferencijaciju od drugih zglobnih bolesti.

Otkrivanje karakterističnih lezija u radiološkom pregledu, u odsutnosti kliničkih simptoma, nije znak za dijagnozu osteoartritisa. Diferencijalna dijagnoza trebala bi uključivati uvjete kao što su promjene periartikularnih tkiva, ozljede, infekcije zglobova, krvarenje krvi, rane multi-artikularne upalne promjene, reumatoidni artritis, metaboličke bolesti, fibromijalgija ili reumatska polimijalgija.

Liječenje osteoartritisa

Artritis treba tretirati kako bi se smanjila bol, a pritom zadržala dobru fizičku kondiciju. Liječenje mora uključivati nefarmakološke, farmakološke i kirurške zahvate.

Nefarmakološko liječenje odnosi se na obrazovanje pacijenta i njegove obitelji, u pretilih osoba pravilnu prehranu koja sprečava pretilost, kao i rehabilitaciju i adekvatnu obuću i ortopedske zalihe (štaglice, štapovi za šivanje, umetci za korekciju cipela).

Lijekovi uključuju paracetamol, nesteroidne protuupalne lijekove, opioide, glukokortikosteroide na strani ponude i lijekovi s polaganim djelovanjem (ali ne postoje dokazi o učinkovitosti): glukozamin sulfat, kondroitin sulfat i diacerein.

Prognoza osteoartritisa u zglobovima

Prognoza u osteoartritisu odnosi se na rizik razvoja stalne invalidnosti. Rano i pravilno liječenje i adekvatni ortopedski pomagala poboljšavaju prognozu. Međutim, bolest napreduje bez obzira na vrstu terapije i tijekom vremena dovodi do smanjenja učinkovitosti i kvalitete života pacijenata.

Artritis nema izravnog utjecaja na životni vijek. Sprječavanje pretilosti u ranoj dobi, uklanjanje sekundarnih uzroka bolesti i ispravljanje abnormalnih opterećenja na zglobnim površinama povezani su s manjom učestalošću artritisa i blažim tijekovima artritisa.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *