LJEPOTA

Astma Povlačenje (dihotomija povlačenja)

Astma bronhijalna bronhijalna bronha (asthma bronchiale) je bolest dišnog trakta, koja se manifestira napadima dispecea izdaha zbog kontrakcije bronhijalnog mišića i mucosal edema s iskašljavanjem gustog sluzi, često popraćenom karakterističnom furringa i bučnim zviždanjem tijekom napada. Bolest je uzrokovana bronhijalnom hiperaktivnošću. Patogeneza bolesti je heterogena.

Bronhijalni dušnik je kronična bolest i posljedica je slabljenje učinkovitosti tijela. Napredna bronhalna dihotomija slijedi emfizem pluća i hipertrofije desne strane srca.

Uzrok napadaja astme nije u potpunosti objašnjen. Posebna se pozornost posvećuje imunološkom mehanizmu i poremećajima u funkcioniranju beta-adrenergičkog sustava.

Osobe s bronhodijskom dihotomijom često razvijaju druge alergijske bolesti kao što su peludna groznica, urtikarija ili Qunicke edem, a u razdobljima napadaja pokazuju znakove bronhijalne infekcije. Međutim, neki pacijenti ne pokazuju nikakve abnormalnosti u intervalima između napadaja žlijezda.

Alergiju pripisuje posebnu ulogu kao uzrok bronhijalne astme. Može doći do astme m. među ostalima pod utjecajem senzibilizacije na mirise, voće ili hranu. Alergenični faktori koji uzrokuju konvulzije bronhijalnog trahe također uključuju bakterijske proteine.

Prema teoriji beta-adrenergičke blokade (danas tretirana kao neka vrsta enzimopatije), koja se odnosi na patogenezu bronhijalne astme, osjetljivost beta-adrenergičkih receptora se mijenja u bolesnika s bronhijalnim dušnikom. Uzroci ove promjene su zbog stečenih čimbenika ili gena. To stimulira krovnu komponentu koja uzrokuje bronhijsku kontrakciju. Ako se otpuštaju kemijski ili neurohormonski medijatori, poremećena je ravnoteža kateholamina i razvija se klinička slika astme.

Simptomi bronhijalne astme

Karakteristični simptom bronhijalne astme ponavljaju se napadi respiratorne senzacije koja može trajati i do nekoliko sati. Kada se zrak uvuče u pluća, pacijent proizvodi glasne zvukove. To je praćeno stiskanjem i širenjem u prsima, dispnejom, kašljem i pljuvanjem šupljine. Tijekom medicinskog pregleda pluća primijetit ćete zvuk bubnjića, produljenje ispušne faze i slabljenje vesikularnog respiratornog šumanja.

Napadi astme mogu se klasificirati prema stopi na kojoj se pojavljuju. Ako početak napada dobiva blagi oblik i teškoće disanja se pojavljuju postupno, one su uzrokovane infekcijom, dok su nasilni napadi uzrokovani kontaktom s alergenom.

Napadi astme obično prate ubrzani sinusni ritam s vidljivim desnu ventrikularnu i atrijsku preopterećenost, opstrukciju dišnih putova i alkalozu respiratornog sustava. Akutni Astma napadi mogu dovesti do respiratorne acidoze. Te se promjene pojavljuju samo tijekom napada.

Vrste bronhijalne astme

Astma Vanjski bronhijalni (inter alia, Astma) atopični Astma (vanjski astm) temelji se na indukciji alergena uglavnom putem ispušne ceste. Uglavnom se manifestira u prvim godinama ljudskog života. Kod bolesnika, testovi kože često pokazuju reakcije s tipičnim alergijama inhalacije, kao i eozinofilija i blagi porast razine IgE.

Ključnu ulogu u mehanizmu formiranja izvanstanične astme pripisuje neposrednim reakcijama izazvanim IgE. Mediatori se oslobađaju kao rezultat reakcije alergena i IgE protutijela.

Astma intrinzična astma. Njegova patogeneza do danas je nepoznata, ali virusne i bakterijske bronhijalne infekcije uglavnom se sumnja da uzrokuju bolest. Bolest je brži od atopične bronhijalne astme. Intra-izvedenu astmu najčešće prijavljuju osobe u dobi od 35 i više godina. dobi.

Astma induciran acetilsalicilnom kiselinom. Postoje poznati slučajevi preosjetljivosti Astmatyks na aspirinu i na neke protuupalne lijekove m. između ostalih inometacina, mefenamata, piralgina, fenoprofena i ibuprofena, gdje se brzo pojavljuje Astma napad neposredno nakon njihove uporabe, uz oštećenje očiju i rinitis. Preosjetljivost na lijek je obiteljska i uglavnom se manifestira kod žena srednjih godina.

Dijagnoza astme

U slučaju dijagnoze uzroka atopične astme provode se inhalacijski testovi s individualnim alergenom između napada. Diferencijalna dijagnoza uzima u obzir one bolesti tijekom kojih je zadnja glavna simptom.

Liječenje astme

Astma može dovesti do smrti samo u nekoliko slučajeva, ali može značajno smanjiti učinkovitost tijela, što će se prevesti u nemogućnost obavljanja dijela posla. Liječenje se prvenstveno temelji na otkrivanju senzibilizirajućih sredstava ili uklanjanju epidemija bolesti. Prognoze u velikoj mjeri ovise o vrsti astme. U slučaju ekstrinzične astme, pacijent najvjerojatnije ima učinkovitu terapiju i liječenje.

Specifična senzibilizacija temelji se na primjeni injekcija s alergenom koji uzrokuje alergijske reakcije kod pojedinca. Liječenje traje nekoliko godina, a doze su odabrane pojedinačno za svakog pacijenta. Ova vrsta liječenja najčešće se koristi za alergijske reakcije na pelud od biljaka ili prašine za oprašivanje vjetra.

Liječenje akutnih napadaja astme

U prošlosti su dobiveni dobri rezultati u liječenju napadaja astme nakon administracije adrenalina, no danas je ova metoda vrlo rijetko korištena i zamijenjena je novim inhalacijskim lijekovima, bez nuspojava stimuliranja kardiovaskularnog sustava, koji je bio osiguran od adrenalina.

Trenutačno, liječenje akutnih napadaja bronhijalne astme temelji se na upotrebi simpatomimetričnih amina i metilksantina.

Simpatometrijski amini proširuju bronhiju, stimuliraju njihov beta-adrenergički receptor, ograničavaju proizvodnju histamina i utječu na stezanje bronhijalnog svjetla. Od tih lijekova najčešće se koriste derivati izopropiloradrenalina i koriste se za inhalacije. Djelovanje lijekova je trenutačno i traje do dva dana.

Korištenje aminofilina (intravenozno injektirano ili u čepiću) dovodi do neposredne bronhijalne dilatacije.

U slučaju nedostatka učinaka nakon primjene simpatomimike i aminofilina, pacijent je obično primljen u bolnicu. Bolnica koristi kisik, antibiotike (ako postoji vjerojatnost infekcije), kalcij (vapno), antihistaminici ili kortikosteroidi.
Kortikosteroidi se upotrebljavaju samo kada: drugi načini liječenja propadnu u prisutnosti Astma i u teškim napadima, ugrožavajući život pacijenta.

U akutnim napadajima astme, astma se ne koristi za sedative. U bolesnika s Astma, kod kojih nije došlo do poboljšanja nakon primjene lijekova ili simptomi astme mogu uzrokovati smrt, intenzivna terapija treba obaviti u specijalističkim centrima s mogućnošću endotrahealne intubacije i ekstrakcije bronhijalnih sekreta.
Zhaneta Malec

Komentari Astma bronhijalna

Kiel * 2008-10-14 06:58

Slažem se. Bio sam alergičan već 17 godina. gdje nikada nisam imao test, jednostavno mi je liječnik rekao da dođem kad bih imao hladnoću, itd., a zatim bismo se dodali na popis alergijskih bolesnika (trava, pelud, mačji aksilar, itd.). ) nakon 17 godina, kad sam počeo bez ikakve pomoći, u našoj je klinici bilo takvo djelovanje, a otolaringologu sam dobio besplatan kupon. tek nakon njegove intervencije bio sam usmjeren na alergologa gdje su me zamolili da istraže ono što sam alergični na spirometriju. Imam astmu, a diskovi su dan i noć. Čak i da nisam to znao, došli bi do autobusne stanice prije 10 metara, dok sam još pohađao srednju školu, to me čini teškim i naravno da oduzimam dah. Ovdje je moj obiteljski liječnik kriv, ali ne mislim toliko na posljedice. a što se tiče redova u klinici, već se dogodilo pokolj. Pozdravljam te.

zabka30 | 2008-10-21 05:55

Nedavno sam imao problema s Astma, gušenje je jako loše za mene. koliko i stvaranje normalnog kunića. Pomaže mi udisati domaći način: 2 lice morske soli za 2 čaše kipuće vode i ubrizgati ga sve dok voda ne bude niža od vrenja. Pomaže mi jako, koristi se dva puta dnevno. Preporučujem. Pozdravljam te.

Becia | 2008-10-24 12:02

Imam 10 godina pauze od rujna Imam napade za astmu svaki put kad se pogoršava, ali droga rade manje, a ne znam što bih trebao raditi, s time što srce boli sve više i više.

Bolest 2008-11-14 12:56

Imam 13 godina. Bio sam alergen 4 godine (formalno), ali sumnja se da sam alergen otkad sam rođen. Nikad prije nisam imao nikakve pretrage. Počeo sam kašljati u četvrtom razredu i nemam dah.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *