LJEPOTA

Atrofija jezgre mišića

Inicijalna slabost mišića brzo prati atrofiju mišića, osobito u ostalim dijelovima udova. Postoje i udubljenja, ali često nisu vidljivi jer masno tkivo koje je općenito dobro razvijeno kod novorođenčadi maskira ovaj klinički simptom.

Iz tog razloga šokovi mogu biti vidljivi samo na jeziku i na prstima ruku. Uobičajeno je da dijete uzme tzv. “Dječju dozu”. položaj žaba. Pacijenti disaju tračnicu dijafragme zbog popratnih promjena mišića u međukostalnim mišićima.

Osim toga, duboki refleksi uzrokovani neurološkim ispitivanjem djeteta nestaju rano. Prvo, reflekti mišića koji se nalaze bliže udovima slabe, a onda i ostali mišići slabe.

U naprednoj fazi atrofije srčanog mišića pacijenti ostaju praktički posve nepomični, ne mogu držati glave, a podovi se zavlače na njih. Daljnje posljedice pareze i produljene imobilizacije su kontrakture i deformacije u udovima.

U neizravnom obliku, te abnormalnosti uglavnom utječu na kralježnicu, što rezultira značajnim deformacijama grudi i cijelog tijela. Mentalni razvoj bolesnika je normalan, nema intelektualnih poremećaja, unatoč značajnim poremećajima motoričkih funkcija.

U kasnom početku, simptomi se pojavljuju oko godinu ili dvije nakon rođenja. Pacijenti su u mogućnosti samostalno hodati i živjeti do odrasle dobi.

Dijagnoza atrofije spinalnog mišića

Osnovni test za utvrđivanje pravilne i pouzdane dijagnoze je molekularni pregled, koji pokazuje genetske abnormalnosti karakteristične za atrofiju kralješnične mišića. U prošlosti su korišteni histopatološki pregled mišićnih ulomaka mikroskopom nakon odgovarajućeg bojenja i elektromiografije.

Promjene u mišićnom tkivu uključuju prisutnost malih vlakana koja tvore pakete. Osim toga, tu su i mišićna vlakna s normalnim promjerom i rastom (broj pojedinačnih lezija ovisi o vrsti bolesti i stupnju atrofije kralježnične moždine).

Štoviše, elektromiografski pregled EMG pokazuje prisutnost takozvanih “mikroorganizama”. Međutim, ne postoje poremećaji živčanog provođenja.

Kod diferencijacije atrofije mišića kralježnične moždine potrebno je prije svega uzeti u obzir bolesti karakterizirane smanjenjem napetosti mišića.

Liječenje atrofije spinalnog mišića

Terapija atrofije spinalnog mišića je samo simptomatska, metode koje vode do liječenja bolesti su nepoznate. Pacijenti moraju biti zaštićeni od infekcija, a nepotrebni i traumatski tretmani moraju biti eliminirani. Zbog nasljedne prirode bolesti, genetsko savjetovanje je potrebno u svim slučajevima.

Nedavno su pokušani liječiti atrofiju mišića kralježnice koristeći matične stanice, kao i one temeljene na promjeni sastava ili intenziteta gena koji je odgovoran za bolest.

Prognoza atrofije kralješnične mišića

Prognoza atrofije spinalnog mišića je nepovoljna. Čak iu najmanjem obliku pacijenti žive samo do odrasle dobi.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *