LJEPOTA

Bol, posebno nakon noći i večeri

Eritemska tumor je bolest vezivnog tkiva i karakterizira prisutnost upalnih lezija tumora u potkožnom tkivu, koje se obično promatraju na prednjoj površini drška. Rum se mnogo češće događa kod žena, posebno kod muškaraca (samo oko 10%). U nekim slučajevima, to je za muški spol).

Simptomi eritema tumora najčešće se javljaju između 30 i 30 godina, 40 godina starosti, uglavnom zimi ili proljeća. Valja napomenuti da eritemska tumora može biti simptom mnogih drugih bolesti, što otežava procjenu prevalencije u općoj populaciji.

Uzroci eritema tumora

Uzroci eritema tumora nisu objašnjeni. Vjeruje se da abnormalni imuni odgovori, koji dovode do formiranja imunoloških kompleksa koji su odgovorni za upalnu reakciju, mogu doprinijeti razvoju promjena.

Čimbenici za koje se sumnja da sudjeluju u početku eriteme tumora su: infekcije (streptokokus, tuberkuloza, lepra, salmoneloza, jersinioza, virusne infekcije, npr. Bolest tumora); infekcija tumora s tom bolesti; infekcija tumora s bolešću bolesti. Citomegalovirus, hepatitis B ili C, HIV), lijekovi (npr. Lijekovi, itd.). antibiotici, osobito penicilini i sulfonamidi), druge bolesti (sarkoidoza, kronični enteritis, bolesti sistemskog povezivnog tkiva, Sweet sindrom).

Trudnoća i oralni kontraceptivi također mogu pridonijeti tipičnim lezijama tumora.

Simptomi eritema tumora

Erythema tumora očituje se pomoću karakterističnih čvorova, čiji nastup prethodi popratno ili loše raspoloženje, subfebrilna stanja, opća slabost tijela, bol ili upale koje se razvijaju unutar zglobova. Osim toga, poremećaji dišnog sustava (kašalj, faringitis, promuklost) i gastrointestinalni poremećaji (bolovi u trbuhu, proljev, mučnina, povraćanje) postoje.

Čvorovi se obično nalaze na prednjoj strani i rijetko na stražnjoj strani šina. Ponekad je mjesto lezija povezano s potkožnim tkivom bedara, stražnjice, ramena, glave ili prtljažnika. Oni obično imaju promjer od oko 10-15 milimetara, ali se mogu pomiješati kako bi stvorili sliku većih izbijanja bolesti.

Koža iznad nodula je crvena, prekomjerno zagrijana, i nikada ne razvija nekrotični proces unutar nje. Noduli su bolni i traju nekoliko tjedana. Postupak ozdravljenja odvija se bez ostavljanja ožiljaka, ali ponekad nakon što su se onesvijestili, na mjestima gdje su bili ranije prisutni, promatra se smeđa boja, koja traje nekoliko tjedana.

Löfgrenov sindrom (sarkoidoza) je koegzistencija eritema tumora s sindromom simptoma: artritis (obično upala gležnja ili koljena) i limfadenopatija oba limfnog čvora.

Dijagnoza eritema tumora

Dijagnoza eritemije tumora je moguća nakon potvrđivanja kliničkih simptoma i na temelju histološkog pregleda zahvaćene tkiva. Razlika treba uzeti u obzir upalu masnog tkiva, poremećaja koji se razvijaju unutar potkožnog tkiva kao izravnog učinka infekcije, tromboznih upala površnih vena donjih ekstremiteta.

Slični klinički znakovi mogu se pojaviti i kod dermatitisa, na primjer. vaskulitis urtikarije. Osim toga, proces diferencijacije bolesti treba uzeti u obzir i druge kliničke uvjete tijekom kojih se može razviti eritema tumora.

Rezultati dodatnih testova mogu biti korisni u dijagnostičkom postupku. Laboratorijske promjene upućuju na upalni proces, koji se manifestira ubrzanim padom crvenih krvnih stanica (povećanje ESR) i povećanom količinom bijelih krvnih stanica (uglavnom neutrofila) u serumu.

Osim toga, često se opaža povećana razina imunoglobulina i povećana serumska aktivnost jetrenih enzima. Pored toga, može se izvesti rendgenska prsa, koja je prije svega važna za razlikovanje lezija bolesti i drugih stanja (npr. Abnormalnost, abnormalnost itd.). tuberkuloza, sarkoidoza).

Liječenje i prognoza eritema tumora

U slučaju koegzistencije eritema tumora, najvažniji je element terapije njegovo liječenje. Ako nije moguće otkriti, mogu se simptomatično davati pripreme iz skupine nesteroidnih protuupalnih lijekova (ako nema kontraindikacija za njihovu upotrebu), au slučaju da nema poboljšanja i u slučaju naprednijih promjena, mogu se davati glukokortikosteroidi.

Treba imati na umu da uporaba ovih farmakoloških sredstava može pogoršati simptome drugih bolesti, npr. Bolesti, itd. Tuberkuloza ili limfom, koji mogu postojati zajedno s eritemom tumora.

Prognoza eritema tumora prvenstveno ovisi o nazočnosti osnovne bolesti (najčešće, sarkoidoza ili upalna bolest crijeva – Leśniowski i Crohnova bolest ili ulcerativni kolitis). Eritema tumora obično nestaje nakon 2-8 tjedana. U nekim bolesnicima pojavljuju se recidivi bolesti u budućnosti, najčešće zimi i proljeća, što malo pogoršava prognozu.
Mariusz Kłos

Komentari Eritemija tumora

Basia | 2012-12-27 13:46

Moja 3-godišnja kći imala je eritema tumora. Prošlo je godinu dana i sad ima suhu kožu na svojim rukama i nogama. Boji se da će se ponovno vratiti. Postoje li česti recidivi?

Megi | 2014-12-30 13:15

Dobrodošli Basia

Nažalost, u mom slučaju eritema je rođena samo 3 tjedna nakon iscjeljenja, ovaj put je slabiji nego prije.
Liječnici me istražuju i ne znaju što da slijede, jer, zaustavljanjem steroidnih lijekova koje sam imala nakon nekoliko dana, imala sam upalu upala bubrega do te mjere da sam imao izražajnu krv u mokraći, a nakon nekoliko dana sam imala upalu grla. Sada opet dobiva antibiotike i vidjet ćemo što slijedi. Moje ruke i liječnici padaju jer tako, unatoč 21. stoljeću, popravak i liječenje eritema je poput borbe protiv vjetrenjača.

Magda | 2015-05-02 09:45

Ja sam u mom 13. tjednu trudnoće (prijelazu prvog i drugog tromjesečja) i eritema je počela s bolovima u zglobovima (koljena, St. Petersburg). Prva je bila skok, kukovi, laktovi, zglobovi) prije 3 tjedna. Buka od noćne more koja vas isključuje iz normalnog rada. Nakon nekoliko dana, na sapunu se pojavljuje jedan kvržica i ništa drugo. Nakon sljedećeg brijanja, sva prednja brijanja prekrivena su nodulama. Oko oteklina gležnjeva – vjerojatno nekoliko tumora povezanih u jednu. Bol, posebno nakon noći i večeri. Navečer, upala, vruće noge i sub-febrilno stanje.
Liječenje – paracetamol analgetski, piralgin za ništa i ihtoliti mast na lokalnoj razini.
Ova noćna mora nije bolest!

Rhodium 2015-07-31 21:32

Ja, s eritemom tumora, već sam umorna od 4 mjeseca. Počelo je s užasnim bolovima u zglobovima, a zatim su se pojavili tumori. Otišao sam u bolnicu mjesec dana, gdje sam uzeo tona lijekova. Učinio sam mnogo istraživanja i ne znam što je to zlo. Nakon napuštanja bolnice bilo je malo bolje, ali nakon kratkog vremena problem se vratio. Novi tumori se stalno pojavljuju i ponavljaju se u bolovima u zglobovima, već sam završio Ne znam što da radim iduće?

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *