LJEPOTA

Bolesti dišnog sustava

Kemijska upala pluća uzrokovana je ulazom kemijskih tvari u svijet malih bronhijalnih i plućnih alveola. Najčešće je kemijska upala pluća uzrokovana prodorom plućnog svjetla iz vlastitog sadržaja želuca – takozvanom “želučanom svjetlu”. asfiksirajuća upala pluća. Njegov nadražujući učinak je neposredan ili može dovesti do dugotrajnog truljenja.

Neuspjeh dišnog sustava

Nedovoljna respiratoria su poremećaji dišnog sustava koji ometaju razmjenu plinova u plućima. Poremećaj je karakteriziran nedovoljnom zasićenju kisikom u krvi i hiperkapniji (pretjerana razina ugljičnog dioksida u tijelu). Dišne disfunkcije najčešće se javljaju kao posljedica difuznih poremećaja.

Akutni bronhijalni rinitis

Akutni bronhitis (Bronhitis acuta) je upalni proces dišnog trakta. Upala se obično pojavljuje tijekom cijele duljine dišnog puta, ali se može pojaviti iu traheji ili bronhi. Najčešći uzrok upale je virusna, bakterijska ili mikoplazmatska infekcija, ali obično nije moguće točno provjeriti tijekom bolesti.

Primarna plućna hipertenzija

Primarna plućna hipertenzija (Hypertensio pulmonaris essentialis) vrlo je rijetka progresivna bolest koja nastaje uslijed unutarnje fibroze membrane i hipertrofije središnje membrane s sekundarnim aterosklerotskim lezijama glavnih grana plućne arterije i njegovih malih grana. To rezultira značajnim povećanjem niskog krvnog tlaka s posljedičnim desnim zatajivanjem srca.

Kronični bronhijalni rinitis

Bronhitisni kroničar karakterizira osjećaj dispneje i trajnog kašlja (koji traje najmanje nekoliko mjeseci godišnje), obično u kombinaciji s uzbuđenjem sputa. Tijekom kroničnog bronhalnog rinitisa pojavljuje se akumulacija sluzi u bronhijalnom drvetu i potpuno ili djelomično začepljuje bronhijalnu cijev. Ovo narušava.

Plućni rog

Plućni apsces (Abscessus pulmonis) je organska upala pneumonije. To je ozbiljna bolest s mogućnošću metastaza, na pr. na mozak ili na moguće komplikacije kao što su npr. Gangrena u plućima. Sekundarni škrob može također komplicirati kronični plućni apsces (traje više od 6 tjedana). Danas je to rijetka bolest. Najčešći.

Pleuralni kljun

Pleuralna krvarenja (Empyema pleurae) dijagnosticira prisutnost apscesne tekućine u pleuralnoj šupljini (mutna, leukocita i vlaknasta). Uzroci pleuralnog apscesa Tvorba pleuralnog apscesa nastaje uslijed prodiranja mikroorganizama plućnog mesa u pleuralnu šupljinu kroz perforaciju pluća, u tom slučaju formira apsces s membranom ili penetracijom iz tkiva.

Fibroza prsnog koša

Bolest prsnog koša (Fibrothorax) obično je uzrokovana slabo liječenim pleuralnim bolestima, obično eksudativnim pleuritima, pleuralnim apscesom, spontanim ili terapeutskim čišćenjem. Kardijalna fibroza uzrokuje bronhijalno proširenje, što dovodi do pomicanja medijastina, savijanja kralježnice i poremećaja plućne cirkulacije. Simptomi fibroze kaveza.

Kronični bronhitis

Kronični bronhitis je jedna od najčešćih opstrukcijskih bolesti pluća. Glavni uzrok bolesti je dimni dim. Brojne studije pokazale su korelaciju između oštećenja ventilacije pluća i broja pušenih cigareta. Dodatni faktor je protustranačka proteza u plućima. U djece, uzročnici.

Emfizem pluća

Plućni emfizem definira se kao trajno povećanje iznad normalnog zračnog prostora koji se nalazi na periferiji terminalnih bronha. Osim toga, zidovi mjehurića su uništeni. Plućni emfizem javlja se u oko 50% populacije. odrasli . Najčešće se povezuje s intenzivnim pušenjem, osobito među muškarcima. U najnovijim istraživanjima postoji emfizem.

Pleuralna regurgitacija

Pleuralna regurgitacija je prisutnost zraka u pleuralnoj šupljini. Zrak može ući u ovaj prostor kroz različite puteve, kao što su: patološka povezanost pleure s dišnim putevima (prekid vaskularnog pleuralnog kontinuiteta) ili s prsima (traume, plućne bolesti, spontani proces, medicinsko djelovanje). Vrste mirisa Ravno miris (zatvoreni miris) – oštećen.

sarkoidoza

Sarkoidoza je generalizirana granulomatozna bolest. Istraživanja o uzroku bolesti su u tijeku. Poznato je da postoji određena genetska predispozicija, poremećaji imunološkog reguliranja, okolišni čimbenici. Sarcoidoza je karakterizirana prisutnošću ne-odvajajućih granuloma u mnogim tkivima i organima. Dijagnoza bolesti određena je dijagnozom.

Kronična opstruktivna plućna bolest (KOPB)

Kronična opstruktivna plućna bolest najčešća je plućna bolest. Definicija bolesti kombinira dvije glavne i česte promjene: emfizem i kronični bronhitis, koji koegzistiraju. Njezin lik je multifaktorski. Najčešći uzrok je pušenje, što dovodi do proteze i protu-proteazne neravnoteže u plućima. Ostali čimbenici mogu uključivati

Plućne intersticijske bolesti

Plućne intersticijske bolesti odnose se na one dijelove koji se nalaze između podne membrane plućnih alveola i endotela kapilara. Oni čine oko 15% ukupnog iznosa. sve bolesti dišnog sustava. Točan uzrok bolesti nije poznat. Često se spominju uzročni čimbenici, poput organskih tvari koje udahnjuju ili od okoline.

Pulmonarna pneumokonioza

Plućna upala pluća obično je uzrokovana inhalacijom anorganskih prašina. Oni su klasificirani kao profesionalne i kronične bolesti. Pollene su uzrokovane prašinama koje onečišćuju radnu okolinu. Zatim ulaze u dišne puteve. Obično se zaustavljaju u nosu iu gornjem respiratornom traktu, odakle se izlučuju s ispušnim zrakom. Za plućne alveole.

TB

Tuberkuloza je zarazna bolest. To je uzrokovano Gram pozitivnom bakterijom Mycobacterium tuberculosis (Mycobacterium tuberculosis). Oštećenja se pojavljuju u svim organima, ali se uglavnom nalaze u plućima i pleuri. Ne-plućna lokalizacija najčešće je: sustav kostiju i zgloba, grkljan, urogenitalni sustav, limfni čvorovi. Tuberkuloza je bolest široko rasprostranjena.

Bolesti pluća uzrokovane ne-tuberkuloznim kiselim mikobakterijama

Plućne bolesti uzrokovane nontuberkuloznim kiselim mikobakterijama su inače atipične mikrobakterije. Ti mikobakterije uključuju Mycobacterium avium, Mycobacterium intracellulare, Mycobacterium kansasii, Mycobacterium abscessus. Infekcija se ne prenosi od čovjeka do čovjeka. Ljudska infekcija – zoonotski mikobakterija, prašina – rijetka je. Tuberkulozni mikobakterije su mali broj.

pleuritis

Pleuralna upala (lat.) Pleuritis) znači upalu pluća “sama po sebi” ili upalna reakcija koja se javlja u susjednim organima. Upalna eksudata koja sadrži morfotske elemente krvi i proteina može se akumulirati u pleuri. exudationitis ) . Uzroci pleuritisa Glavni uzroci eksudata su: rak, mikrobna invazija, virusna upala.

Nedostatak pluća

Nedostatak pluća se inače naziva plućni kolaps. Sastoji se od ukupne nepropusnosti zraka nekih područja pluća, što je uzrokovano lijepljenjem zidova alveola. Vrste malodme pluća Općenito, malodorma se može podijeliti na malodernu kompresiju i malodorma bronhijalne opstrukcije, mikronizaciju, malodorma skupljanja. Pojavljuje se nedostatak kompresije.

Plućna embolija

Pulmonarna embolija uzrokuje periferna venska tromboza. Tada se najčešće javljaju plućna embolija i plućni urušavanje. Više od 95%. plućna embolija uzrokovana su velikim dubokim venskim ugrušcima u donjim udovima. Predispozicije za vensku trombozu su: produženi boravak u krevetu, ozbiljna ozljeda, generalizirani rak, nedostatnost.

Pleuralna adhezija

Pleuralna prianjanja su najčešće komplikacije eksudativnog pleuritisa. U početnoj fazi adhezija, dvije pleuralne i zidne ploče su zadebljane i zagušene, a zatim se vlakna nanesu na površinu. U opsežnim adhezijama opaža se pleuralna fibroza, koja ometa prozračivanje pluća i doprinosi razvoju.

Dilatacija bronha

Bronhijalna dilatacija je trajno oticanje bronha i bronha. To je uzrokovano oštećenjem mišića i elastičnom tkivu za potporu. Pored toga, kronične nekrotične infekcije doprinose bolesti. Glavne promjene koje pridonose bronhijalnoj dilataciji su: bronhijalno spajanje stranih tijela i tumora, cistična fibroza, imunološka insuficijencija.

Alergijska upala pluća

Alergijska upala pluća (hipersensitiviti pneumonitis) je upalna upala pluća koja ima imunološku pozadinu. Uključuje reakcije preosjetljivosti tipa III (imunološki kompleks) i tip IV (odgođeno). Bolest je izvorno uzrokovana plućnim alveolama. Alergijska upala pluća obično je profesionalna bolest. To je zbog povećane osjetljivosti na inhalacijske antigene.

Plućni vaskulitis i granulomatoza (Wegenerova granulomatoza)

Wegnerova granulomatoza je vaskulitis, koji uključuje plućne arterije i granulomatozu. U većini bolesnika granulomatoza se javlja u gornjem respiratornom traktu ili u plućima. Bolest kombinira nekrotizni vaskulitis s intersticijalnom necrotizirajućom gljivičnom upalom. Ljudske mućnice su češći. Simptomi pneumonije i granulomatoze.

Osterova upala pluća

Želučana upala pluća je bolest koja se pojavljuje u teško debilitiranim pacijentima ili kod onih čija je povraćanje ponavljano ili koji su tijekom nesanice (nakon moždanog udara) bili tresti sa sadržajem želuca. Stimulacija je olakšana u slučaju poremećenog refluksa ili u slučaju abnormalnog refleksa povraćanja. Gore navedeni razlozi čine upalu pluća stvarnost.

Infekcije respiratornog gljiva

Postoje mnoge gljivične infekcije koje zauzimaju dišni sustav. Svaka sistemska, duboka i oportunistička mikoza može imati karakteristične simptome. Bolesti se očituju kada inficirani inficirani gljivični oblici. Razvijaju se kod osoba s imunokompromitiranim, debilitiranim i pretpostavljenim vaskularnim pristupima. Kandidat Za najčešće patogene gljive.

Infekcije citomegalovirusa

Citomegalovirus (CMV) je virus herpesa. Karakteristični su od njih da uzrokuju povećanje staništa, a njihove citoplazme sadrže alkalne, apsorbirajuće ispade. U plućnom obliku uključene su plućne alveolarne stanice nazvane makrofagi. Postoji mnogo mehanizama kojima se može pojaviti prijenos virusa. Urođena bolest se formira.

Idiopatska plućna fibroza

Idiopatska plućna fibroza je druga vrsta vlaknaste pneumonije. Najčešće će biti pogođeni muškarci stariji od 60 godina, iako se mogu pojaviti u bilo kojoj dobi. Idiopatska fibroza sliči bolestima kao što su pneumokonioza i druge bolesti vezivnog tkiva. Nažalost, razlog za to još nije detaljnije utvrđen. To je karakteristična za idiopatsku fibrozu.

Akutne infekcije gornjih dišnih puteva

Akutne infekcije gornjih dišnih puteva najčešće su infekcije među ljudima. Često se manifestiraju kao jednostavne prehlade. Najčešći patogeni su rhinovirusi, koronavirusi, virusi influence i adenovirusi. Osim toga, bakterije su povezane s infekcijom. Međutim, često je nemoguće odrediti tijek bolesti. Većina gornjih infekcija.

Akutna oštećenja pluća i akutni respiratorni sindrom

Akutna oštećenja pluća i akutni respiratorni sindrom su bolesti koje su karakterizirane progresivnim zatajenjem disanja. Folikul-epitelna membrana je oštećena. To je zbog mnogih čimbenika. Izravna, štetna pluća uključuju: impregnaciju želuca, upalu, blokadu masti, traume udisanja, poplave.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *