LJEPOTA

Ehlers I Danlos tima

Ehlersovi i Danlosovi sindromi najčešće se manifestiraju u prekomjernoj zglobnoj pokretljivosti (npr. U obliku prekomjerne pokretljivosti zglobova). zglob koljena i lakta može biti preopterećen, palac se pasivno privlači podlaktici, noge mogu savijati i mogu biti prisutne druge anomalije koje ukazuju na prekomjerno kretanje zglobova).

Postoji nekoliko oblika Ehlersovog i Danlosovog sindroma: klasični, vaskularni, s prekomjernom pokretljivošću zglobova, kifoskolske, s limpnessom zglobova, kožom i neklasificiranim oblicima.

U klasičnom tipu Ehlers i Danlos sindroma, osim generalizirane prekomjerne pokretljivosti zglobova, postoji tendencija krvarenja i oštećenja kože nakon trivijalne traume, ponekad postoje gibanja u zglobovima kuka u novorođenčadi i uobičajene rasporedi različitih zglobova kod kasnije doba.

Scoliosis razvija, recidivi eksudati u zglobovima, ravne noge i mnoge druge učinke prekomjerne pokretljivosti unutar zglobova. Ponekad su krvoproliće u zglobne šupljine.

U obliku Ehlers i Danlos vaskularnog sindroma, opaženi su atrofični ožiljci od ozljeda na koži udova, krvarenje i obezbojenje nakon njih, kao i prekomjerna mobilnost zglobova. Često se prouzrokuju prolapsi latusa mitralnog ventila. Može se pojaviti ekstremna ruptura arterija ili, rjeđe, delaminacija aorte ili velikih arterija koje se od njega izlaze, što se manifestira jakim trbušnim ili prsnim bolovima i šokom.

Osim toga, neurološki simptomi mogu se pojaviti u obliku Ehlersovog i Danlossovog vaskularnog sindroma, koji se odnosi na promjene krvnih žila koje opskrbljuju mozak.

U obliku Ehlersovog i Danlosovog kifuskopičnog sindroma, razvija se ozbiljna kyposcleroza, kao i prekomjerna ekspanzija kože i pokretljivost zglobova, česte promjene očne jabučice (uglavnom kratkovidnosti, odstranjivanje mrežnice i katarakta, ponekad i pucanje očnih jabučica).

Oblik Ehlers i Danlos sindroma s limpness zglobova je s kongenitalne sklonosti zajedničkim prepadima i prekomjerne elastičnosti kože različitih intenziteta. Pacijenti često imaju nizak rast, plavu scleru i prerano praskanje membrana tijekom trudnoće.

Oblik kože Ehlers i Danlos sindroma karakterizira smanjena elastičnost kože, krvarenje (modrice) također se opaža nakon manjih ozljeda, a pacijenti često razvijaju kameje i prerano pucanje fetalnih membrana.

Prepoznavanje Ehlersovih i Danlosovih sindroma

Dijagnoza Ehlersovog i Danlosovog sindroma može se izvršiti nakon pravilne povijesti (osobito s obzirom na bolest koja se javlja u pacijentovim članovima obitelji), prisutnost kliničkih simptoma karakterističnih za određeni oblik.

Genetski testovi mogu potvrditi dijagnozu, ali nije potrebno izvesti, au nekim bolestima nije jasno koji su geni odgovorni za simptome bolesti.

Razlikovanje Ehlers i Danlos sindroma trebalo bi uzeti u obzir Marfanov sindrom, kongenitalnu koštanu krhkost, slabost kože, poremećaji živčanog sustava i razne mišićne bolesti. Važno je razlikovati različite oblike tima.

Dodatni testovi mogu se uzeti s dodatnih rendgenskih prsnih koža s kifoskolozom; ako se daju indikacije za snimanje plovila, plovila bi trebala biti osjetljivija na podražaje koji mogu dovesti do njihovog prijeloma.

Liječenje Ehlersovih i Danlosovih sindroma

Ehlersove i Danlosove sindrome tretiraju se s nekoliko metoda. Prije svega, važno je obrazovati pacijente i njihove roditelje o opasnostima bolesti i kako spriječiti bilo kakvu opasnu situaciju povezanu s komplikacijama bolesti.

U slučaju prekomjerne mobilnosti zglobova važno je odgovarajuće fizičko vježbanje, što dovodi do jačanja mišićne snage.

Primjena farmakoloških pripravaka u liječenju Ehlers-Danlosovog sindroma je moguća samo u obliku kifoskolioze (primjenjuje se vitamin C). Kirurški postupci preporučuju se u slučajevima vaskularnih i crijevnih ruptura.

U prisutnosti drugih simptoma Ehlersovog i Danlosovog sindroma, ne smije se koristiti zbog veće krhkosti tkiva kod osoba s Ehlersovim i Danlosovim sindromom. Šavovi se izrađuju u manjim intervalima i dulje vrijeme.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *