LJEPOTA

Immunoglobulin Depozitna bolest Monoklonska monoklina

Klinički simptomi bolesti depozita monoklonskih imunoglobulina induciraju dijagnostički proces prema sustavnim abnormalnostima, koji se također očituju u bubrezima.

Dijagnoza bolesti depozita monoklonskih imunoglobulina je moguća nakon histološkog pregleda bubrežnog tkiva prikupljenog tijekom biopsije ovog organa, koji pokazuje promjene u glomeruli (žarišna, fibrozna čvorova i cakline, te u blažim varijantama – lagano širenje i taloženje mezangija matriksa) i bubrežnih zavojnica (depoziti tvari koje upijaju kiselinu).

Specijalistička studija temeljena na imunofluorescenciji pokazuje prisutnost teških ili lakih lanaca akumuliranih u bubrezima. Osim toga, abnormalnosti se također opažaju u većini bolesnika u serumu i urinu, gdje su otkriveni monoklonski imunoglobulini, koji su odgovorni za pojavu oštećenja bubrega.

Liječenje bolesti monoklonskih imunoglobulina

Bolest nasljednih monoklonskih imunoglobulina je proliferativna bolest koja zahtijeva kemoterapiju.

U mijelom u plazmi potrebna je konvencionalna kemoterapija kod starijih bolesnika, dok je kod mlađih pacijenata potrebna intenzivna kemoterapija s hematopoetskim transplantacijama matičnih stanica. Takav tretman bolesti monoklonskih depozita imunoglobulina omogućava kasniju provedbu renalne zamjenske terapije (zbog duže trajne funkcije bubrega).

Prognoza naslaga monoklonskih imunoglobulina u bolesti

Bolest nasljednih monoklonskih imunoglobulina nije prognostička u smislu renalnih promjena. Do polovice svih pacijenata trebat će dijalizu unutar 5 godina. Prognoza za sistemske poremećaje ovisi o položaju organa naslaga.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *