LJEPOTA

Imunološka poliglampsna polja

Imunološka trombocitopenija je reakcija organizma u obliku smanjenja razina trombocita, kao rezultat patološke reakcije organizma na primijenjene lijekove. Mnogi farmakološki pripravci mogu uzrokovati takvu trombocitopeniju, koja obično nije ovisna o dozi, ali je posljedica određenih genetičkih stanja i individualnih reakcija preosjetljivosti na uporabljene lijekove.

Najčešća farmakološka sredstva koja uzrokuju imunološke trombocite su: heparini, kvinidi, sulfonamidi, nesteroidni protuupalni lijekovi i zlatne soli. To pokazuje da pacijenti s velikim rasponom medicinskih stanja (npr., Sistem karotidnih cijevi, sustav karotidnih cijevi, sustav karotidnih cijevi itd.) Mogu se tretirati na drugačiji način. Infekcije, hiperkoagulantne, bolne ili reumatskih bolesti) mogu biti pod utjecajem imunološke trombocitopenije lijeka.

Većina formulacija bolesti nema svojstva koja induciraju imuni odgovor (zbog male veličine čestica) i to samo kada je lijek ili njegov metabolit u kombinaciji s trombocitima da je odgovor induciran imunosnim sustavom koji počinje proizvoditi protutijela, da je prerano patološko uništenje trombocita i njihova razina smanjena.

Simptomi imunološke trombocitopenije lijeka

Imunološka trombocitopenija se manifestira s hemoragijskim blemishes, obično nakon nekoliko dana uzimanja lijeka. Nakon ponovljenog izlaganja kemikalijama, prethodno koriąteno vrijeme hemoragijskog zatajenja značajno se smanjuje (do 24 sata).

Tijekom imunološke trombocitopenije, broj trombocita se smanjuje ispod 20 tisuća, što se očituje krvarenjem kože i sluznice. Na koži donjih udova i prtljažnika, a rjeđe na licu i sluznici unutar usne šupljine pojavljuju se fine petehije. Krvarenje od guma, nosa, urinarnog trakta i genitalnog trakta često koegzistira.

Teže uvjete uključuju gastrointestinalni i intrakranijalno krvarenje, što može biti kobno. Hemoragijske komplikacije povezane su s mortalitetom do oko 3%. pacijenata .

Simptomi imunološke trombocitopenije nestaju potpuno tjedan dana nakon prekida lijeka (ako se javljaju nakon kinidina, vrijeme njihova povlačenja je čak i 2 tjedna, a ako se nakon uporabe zlatnih soli – nekoliko mjeseci – ove pripravke ostaju u tijelu Dugo vrijeme).

Drugi uzrok produljenog procesa bolesti može biti stvaranje antitijela koja neovisno o prisutnosti lijeka u sustavu.

Dijagnoza imunološke trombocitopenije trombocita

Dijagnoza imunološke trombocitopenije lijeka temelji se na temeljitoj i točnoj medicinskoj povijesti, s posebnim naglaskom na lijekove koje je pacijent uzeo.

Dijagnoza je potvrđena prestankom simptoma nakon prekida uporabe lijeka, za koji se sumnja da je započeo proces. Pokazati prisutnost antitijela ovisnih o serumu je teška i nije preporučljiva za dijagnostičke postupke u imunološkim trombocitima lijeka.

Liječenje imunološke trombocitopenije lijeka

Liječenje imunološke trombocitopenije lijeka sastoji se prvenstveno od prekida i izbjegavanja upotrebe farmakološkog pripravka koji je odgovoran za pojavu hemoragijske diateze. Ovo sprečava razvoj simptoma bolesti u budućnosti.

U trombocitopeniji povezani s unosom soli zlata i N-acetilcikličkom kiselinom primjenjuju se sredstva za keliranje u slučaju trovanja s tim solima. Ako broj trombocita padne ispod 10.000 u mikrolitru, liječenje je agresivnije jer postoji visoki rizik od krvarenja koji ugrožava zdravlje ili život pacijenta.

Koriste se glukokortikosteroidi i imunosupresivni lijekovi (npr. Glukokortikosteroidi, antibiotici). Ciklofosfamid, azatoprin, ciklosporin ili etopoksid). Osim toga, rituximab, danazol ili alkaloidi mogu se davati pod određenim okolnostima. Ako se ispune određeni kriteriji, podvrgava se splenectomija, tj. Uklanjanje slezene koja uzrokuje pretjeranu uništavanje trombocita, što je često jedini način da se osigura lijek.

Prognoza imunoloških trombocita lijekova

Imunološka trombocitopenija lijeka je pozitivna pojava ako se bolest brzo dijagnosticira, a farmakološka priprema koja inicira imunološki proces i pretjerano uništavanje trombocita u slezeni je identificirana i odmah je prekinuta.

Ako razina trombocita padne ispod 20.000 u mikrolitru, prognoza je lošija, jer pacijent često doživljava krvarenje koje je opasno za zdravlje i život u obliku krvarenja koje je teško kontrolirati (osobito unutar lubanje).
Mariusz Kłos

– Interne bolesti “, Andrzej Szczeklik, praktična medicina, Krakow.

Imunološki komentari na trombocitopenije s trombocitima u lijekovima

Joanna | 2011-11-27 14:32

A ako to znate iz Metronidazol ili amoksicilina, to će mi pomoći da razumijem da helikobakterije također mogu uzrokovati trombocitopeniju.

Gabi | 2013-04-01 01:45

Pomogao mi je, od 57 tisuća do 120 tisuća skakača, sljedeći test u 14 dana, liječio sam se helicobacterom, za kojeg se ustanovilo da je krvni test, izostavljeni su drugi razlozi, ne znam kako da idem, ali to je vrijedi pokušati, pa me uputite svom liječniku i zahvaljujte mu na tome. Pozdravljam sve one koji se bore s temom.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *