LJEPOTA

Izgubljena upala upale s eozinofilijom

Klinički tijek prolijevanja eosinophilia fascia upala obično počinje s bolovima u zglobovima, koži i mišićima. Simptomi se iznenada pojavljuju i oteklina se razvija oko donjih ekstremiteta (uglavnom stopala) i gornjih ekstremiteta (osobito rukama). Kohezija kože i potkožnog tkiva koje su teške, povećava se. Promjene su obično simetrične prirode.

Promjene u zglobovima oko zahvaćene kože i potkožnog tkiva ponovno su smanjene. Osim toga, subfebrilna stanja, slabost, gubitak apetita i loše raspoloženje pojavljuju se iz općih simptoma. U gornjim je udovima često prisutan neurološki znak, uzrokovan pritiskom živca u zglobnom kanalu.

Osim toga, promatrane su i lezije kože u obliku površinskih nepravilnosti koje nalikuju narančastom koru, kao i modrice na koži uslijed procesa bolesti dubljih slojeva potkožnog tkiva i fascije.

Laboratorijske studije pokazuju povećanje eozinofilnih nivoa, ubrzano taloženje crvenih krvnih stanica (ESR) i velika aktivnost enzima aldolaze u krvnom serumu i normalna aktivnost enzima keratinaze.

Osim toga, postoje i abnormalnosti u mikroskopskim pregledima oboljelih tkiva i u rezultatima magnetske rezonancije snimanja tkiva pogođenih ovom bolešću (ovaj pregled se rijetko provodi u prolivenoj fasijskoj upali s eozinofilijom).

Otkrivanje difuznog fascia upala s eozinofilijom

Neka dijagnoza difuzne eozinofilije može se temeljiti na rezultatima mikroskopskih pregleda oboljelih tkiva. Povijest bolesti i pritužbe za pacijente dodatak su dijagnozi. Također je važno pokazati anomalije u pacijentovom serumskom laboratoriju.

Dijagnoza difuzne eozinofilije u fascini sadrži dobar odgovor na glikoidni tretman koji je karakterističan za difuznu eozinofiliju u fascini. Drugi uvjeti vezivnog tkiva s sličnim lezijama kože i rezultatima ispitivanja trebaju se razmotriti radi diferencijacije.

Treba isključiti prisustvo sistemske skleroze, lokalne skleroze (osobito linearne skleroze) i bolesti slične sklerodermiji uzrokovane djelovanjem kemijskih spojeva.

Prognoza prolijevanja fascia upala s eozinofilija

Prognoza eozinofilije u prolivenoj fascicijskoj upali je dobra, što je povezano s čestim spontanim povlačenjem lezija i dodatno s dobrim odgovorom na liječenje glikosteroida.

Ponekad se mogu pojaviti recidivi koji se ne mogu liječiti nižom dozom glikosteroida (što je opet povezano s potrebom povećanja doze, što može dovesti do razvoja komplikacija koje proizlaze iz takvog liječenja).

Ponekad se razvijaju trajne posljedice u obliku kontrakcija. Prognoza nije uspješna u bolesnika s ostalim stanjima (npr. Među ostalima autoimune ili neoplastične prirode).

Liječenje difuzne fascia upale s eozinofilija

Dva su aspekta važna u terapijskom upravljanju eozinofilnim upalom: farmakološka primjena i rehabilitacija. Upotrijebljeni su glikosteroidi pomoću kojih se promjene potiču da nestanu, a zatim se postupno smanji, sve dok se lijek potpuno ne prekine (pod uvjetom da su promjene bile obrnute i da nisu došle do recidiva). Prednizon je najčešće korišten glikoid.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *