LJEPOTA

Kronična upala bronha

Kronični bronhitis je jedna od najčešćih opstrukcijskih bolesti pluća. Glavni uzrok bolesti je dimni dim. Brojne studije pokazale su korelaciju između oštećenja ventilacije pluća i broja pušenih cigareta.

Dodatni faktor je protustranačka proteza u plućima. U djece, najčešći čimbenici koji uzrokuju bronhitis su: rhinovirusi, RS virusi, virus parainfluence, virus influence.

U kasnijim stadijima kroničnog bronhitisa zapažene su nepovoljne promjene muškog transporta. U početnoj fazi postoji povećana sekrecija sluzi i smanjena funkcija trepavica. Nakon toga, maskara je uništena. Postoji celularna metaplazija, tj. Višegranični cilindrični epitel bronhijalne sluznice pretvara se u višeslojni stan epitel. Na taj način, sluz stagnira u dišnim putevima. Pluća su prekomjerno nadutana lokalno i pojavljuju se epidemija atelektize. Infekcije pneumococcal i Haemophilus influenzae su uobičajene kod bolesnika.

Simptomi kroničnog bronhitisa

Simptomi kroničnog bronhitisa uključuju
– kašalj s iskašljavanjem guste sluznice, koja se mijenja u ulje u sljedećoj fazi bolesti;
– Exertionalna dispneja, pojavljuje se kasnije dispneja, dispepsije odmora;
– simptomi Astma slični;
– plućna oteklina zbog povećanog bronhijalnog prometa;
– vesikularni šum, suhe udarce, zviždaljke, brazde tijekom fizičkog pregleda, osobito u donjim stražnjim dijelovima pluća.

Dijagnoza kroničnog bronhitisa

Na radiološkoj slici kroničnog bronhitisa dolazi do povećanja crteža nižih dijelova pluća. U slučajevima gdje je prisutan emfizem, plućna polja su prekomjerno svijetla, uz povećanje sjene udubljenja i posuda.

Kronični bronhitis se dijagnosticira kada je kašalj s iskašljavanjem prisutan najmanje 3 mjeseca tijekom razdoblja od 2 godine.

Liječenje kroničnog bronhitisa

Glavni tretman za kronični bronhitis je uklanjanje štetnih egzogenih sredstava. Jednako važno, rekurentne infekcije uzimaju stražnje sjedalo i trebaju se izliječiti. Kisik se često daje pacijentima.
Monika Kozak

– Opća dijagnostika unutarnjih bolesti “, E. i A. Brush, izd. PZWL, Varšava.
– Internet za stomatologe “, G. Oehler, W. H. Krause, urednik PZWL, Varšava.
– Patologija “, Robbins, ur. Urban & Partner, Wrocław.
– Pediatrics ‘, B. Górnicki, B. Dębiec, ed. PZWL, Varšava.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *