LJEPOTA

Kronične promjene sunca

Grupa kroničnih sunčevih lezija uključuje 3 bolestna tijela, koja su u osnovi kliničke varijante istog procesa bolesti različitih intenziteta i tečaja. Značajne značajke su trajne reakcije svjetlosti, solarni ekcem i aktinski retikuloid.

Otporne svjetlosne reakcije

Postojeće svjetlosne reakcije su kronične lezije ekcema ograničene na područja gdje se izravno primjenjuje sunčeva svjetlost, iako rijetko mogu utjecati i na područja gdje je prisutna sunčeva svjetlost (to može biti posljedica duljine prolaska kroz odjeću).

Sumnja se da su kronične promjene u odgovoru sunca na prethodno nepoznate foto-alergene i dugotrajnu postojanost epifita rezultat od prisutnosti tragova alergena u tjelesnim tkivima ili formiranja tzv. Alergena ” . imunološke memorijske stanice koje cirkuliraju u krvnom serumu.

Tijek kroničnih sunčevih promjena izrazito je kroničan, bolest može utjecati na ograničenje svakodnevnog života i aktivnosti. U nekim slučajevima postoji kontaktna alergija, posebice krom i neke tvari biljnog podrijetla.

Solarni ekcem

S druge strane, solarni ekcem je termin koji se koristi za opisivanje sličnih, ali ne i kroničnih promjena akutne ili subakutne prirode (osnovni kriterij koji razlikuje trajne svjetlosne reakcije od sunčevog ekcema je vrijeme nastanka oštećenja kože tijekom tzv. bolest).

Actinic reticuloid

Actinic reticuloid, s druge strane, karakterizira vrlo kroničan proces, koji se javlja uglavnom kod starijih osoba, uglavnom muškaraca, koji razvijaju duboke lezije nalik na tumorske lezije koje se javljaju na koži tijekom Sezaryovog sindroma.

U iznimnim slučajevima, limfom se može razviti na površini takvih lezija kože. Dijagnoza bolesti temelji se na prisutnosti ekcema lezija u različitim fazama razvoja na tipičnim lokacijama, uglavnom na mjestima izloženim suncu.

Liječenje aktinskog retikuloida

Liječenje aktinskog retikuloida temelji se na primjeni beta-karotena od ranog proljeća do jeseni, što ima zaštitni učinak i često sprečava ponovnu pojavu. Negativna nuspojava lijeka je žućkasto zelena diskoloracija kože. U liječenju bolesti, koristi se i ozračivanje, usmjereno na navikavanje kože.

To bi trebalo biti učinjeno s posebnim oprezom, jer neki bolesnici ne toleriraju ovu terapiju. U vrlo teškim slučajevima preporučuje se primjena imunosupresivnih lijekova (npr. Antibiotici, protutijela). Ciklosporini), koji su snažni farmakogeni, ali imaju veći rizik od nuspojava. Također se preporučuje uporaba krema za sunčanje, ali to obično nije dovoljno.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *