LJEPOTA

Kronični ulcerozni stomatitis

Erozije i čirevi su karakteristični za kroničnu i ulcerativnu oralnu upalu. Tipične lokacije su sluznice lica, jezika, zubnog mesa i nepca. Trajanje bolesti je osobito dugo, a lezije mogu trajati i do 20 godina. Bolest se odvija s razdobljima oporavka i relapsa.

Bol može biti ozbiljno pogoršana, često otežavajući pacijente s kroničnom ulcerativnom oralnom upalom da jedu. Međutim, ukupni status pacijenata ostaje dobar.

Dijagnoza kronične ulcerativne oralne upale

Moguće je napraviti pravilnu dijagnozu nakon prisustva erozije ili čira na sluznici usne šupljine, izuzetno kroničnog tijeka bolesti i imunoloških pregleda, koji su odlučujući.

Razlika u kroničnom ulcerativnom oralnom mukozitisu treba uzeti u obzir i druge uvjete sa sličnim kliničkim simptomima kao što su lihen planus, aptoza, ožiljci pemfigoid i pemfigus. Imunopatološki pregled je različit.

Liječenje i prognoza u kroničnoj ulcerativnoj oralnoj upali

Pozitivni terapijski učinci mogu se primijetiti nakon primjene antimalarijskih sredstava, npr. Anti-malarija, antibiotika i antibiotika. klorokin, uključujući male doze glukokortikosteroida. Sterilizatori koji se koriste u monoterapiji općenito nisu učinkoviti.

Prognoza u kroničnom ulcerativnom oralnom upalu je korisna unatoč činjenici da je klinički tijek bolesti vrlo dug. Primijenjena terapija je općenito učinkovita i dovodi do prestanka lezija, iako postoje slučajevi terapijske rezistencije.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *