LJEPOTA

Lupus tuberkuloza koža

Uočeno je nekoliko kliničkih oblika kožne tuberkuloze lupusa, različite od pojave kožnih lezija i prirode lezija.

Stanice lupus tuberkuloze kože karakteriziraju spontani ožiljci s prisutnošću tuberkuloznih nodula unutar ožiljka. Oštećenja kože ne pokazuju tendenciju ulceracije, klinički tijek ove sorte je izuzetno kroničan.

Ulcerativni oblik i obilato lupus tuberkuloze kože karakterizira tendencija hipertrofije i sekundarne dezintegracije, koja često uzrokuje oštećenje nazalnih krila i ušiju zbog agresivnog tijeka bolesti.

Papilarnu raznolikost kožne lupus tuberkuloze javlja se s izbijanjem akumulativnih grmova i uglavnom utječe na kožu udova.

Dijagnoza kožne tuberkuloze lupusa

Dijagnoza lupus tuberkuloze u koži napravljena je na temelju tzv. “Lupus vulgaris”. Dijagnostika, tj. Pojava svijetlosmeđe bojanje nodula nakon tlaka s staklom, bitna je u dijagnostičkom postupku kako bi se dokazala pozitivna reakcija tuberkulina i tipičan morfološki karakter lezija i otkrivanje tuberkuloznih mikobakterija.

Razlikovanje lupus tuberkuloze u koži treba uzeti u obzir kronični eritematozni lupus, sarkoidozu, stanični nevus i nodularno-efritni sifilis.

Liječenje lupus tuberkuloze u koži

Liječenje lupus tuberkuloze u koži ovisi o tome jesu li primarne lezije bolesti koegzistirale ili su izolirane lezije na koži izolirane. Lijekovi koji se koriste za liječenje tuberkuloze kože su isti kao oni koji se koriste u drugim vrstama tuberkuloze. Preparati za kontrolu tuberkuloze uključuju izoniazid, rifampicin, etambutol, streptomicin, etionamid i pirazinamid.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *