LJEPOTA

Morbidna postajnička bolest (Morbus Postsericus) To je sustavna bolest.

Morbus postsericus je sistemski alergijski sindrom koji se javlja nakon parenteralnog unošenja strane vrste seruma (stranog imunoglobulina). Najčešća septička bolest je nakon primjene konjskog tetanusa ili antimembranskog seruma (terapeutskih seruma). Simptomi ChAsami mogu se pojaviti nakon primjene penicilina, sulfonamida i jodnih preparata.

Kirurška bolest je primjer složene bolesti s viškom antigena. To je klasičan primjer imunološkog odgovora tipa III. Kompleksi topljivih antigena s protutijelima, koji cirkuliraju u plućima, igraju presudnu ulogu u razvoju bolesti. Kompleksi oštećuju endotel u posudi i uzrokuju lokalne upalne promjene – bol na mjestu ubrizgavanja.

Simptomi septičke bolesti

Nakon primjene seruma, prvo se javlja normalni primarni imuni odgovor, a simptomi bolesti pojavljuju se tek nakon određenog vremena, obično između 4. i 17. dan nakon injekcije. Povećana temperatura (groznica), bol na mjestu injekcije, eritema, oticanje i osip na koži, urtikarija, limfadenopatija, bol u mišićima, proteinurija, crvenilo i oticanje zglobova, bol u trbuhu i proljev. Laboratorijska ispitivanja pokazuju umjerenu leukocitozu, eozinofiliju, ESR ubrzanje i albuminurija.

Ako ste zdravi, možete jednostavno pričekati da se bolest razvije. Tada je staza lagana, prognoza je vrlo dobra, simptomi obično prolaze spontano u roku od nekoliko dana. Međutim, simptomi su opasni ako pate od kardiovaskularnih bolesti (kolaps je život opasno). Komplikacije su rijetke, tj. Među ostalim upalu živaca (neuritis), vaskulitis (vaskulitis) ili glomerulonefritis (glomerulonefritis).

Liječenje septikemije

Intradermalni adrenalin, antihistaminoza i, izuzetno, steroidi adrenalina koru se primjenjuju u liječenju septikemije.
Zhaneta Malec

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *