LJEPOTA

Nasljedni spinalni napad

Sumnje na nasljednu toksičnu kralježnicu mogu dovesti do razvoja kliničkih znakova. Važno je imati iscrpnu povijest, s posebnim naglaskom na pojavu sličnih bolesti u pacijentovim članovima obitelji (zbog nasljednog porijekla bolesti). Genetski testovi i abnormalnosti gena potvrđuju dijagnozu nasljedne toksičnosti kralježnice.

Dijagnoza nasljedne spinalne ataksije može se olakšati otkrivanjem abnormalnosti u pacijentovom neurološkom pregledu. Prije svega, duboki refleksi su oslabljeni ili uklonjeni, a koža je sačuvana. Babińskijev refleks je gotovo uvijek prisutan.

Liječenje nasljedne spinalne ataksije

Nasljedna spinatska ataksija je genetski određena bolest; do sada nije poznata kauzalna terapija koja bi mogla dovesti do liječenja. Postupak je samo simptomatski. Redovita, ponajprije dnevna rehabilitacija, s aktivnim i pasivnim pokretima, iznimno je važna.

Napredni oblici bolesti zahtijevaju prevenciju komplikacija vezanih uz imobilizaciju pacijenta. Često je potrebno uvesti terapiju antibioticima (ako se pojave simptomi infekcija) i profilaktičko liječenje antikoagulansom.

Prognoza nasljedne spinalne ataksije

Nasljedna toksična kralježnica je kronični i progresivni proces. Kao rezultat, pacijent koji ostaje u krevetu je imobiliziran. Smrt se obično javlja nekoliko godina nakon dijagnoze bolesti. Najčešći uzroci smrti su slučajne komplikacije koje nisu izravno povezane s promjenama u središnjem živčanom sustavu.

Ležanje uzrokuje razvoj infekcija, osobito u respiratornim i urinarnim sustavima. Dugo ostati u krevetu također pridonosi razvoju plućne embolije. Zbog teškog stanja pacijenta razvijaju se i druge posljedice koje predstavljaju prijetnju zdravlju ili životu pacijenta s nasljednom ataksiju kralježnice.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *