LJEPOTA

Nedostaci urođenih Macica

Malformacije u maternici mogu uključivati poremećaje menstruacije, bol, pobačaja, primarnu neplodnost i perinatalne komplikacije. Potpuno odsutnost maternice ili zatvaranje menstrualnog ispuštanja krvi u rodnicu očituje se zbog nedostatka menstruacije. Ovo stanje često je povezano s periodičnim napadima abdominalne boli koji se javljaju u redovitim razmacima.

Ove se bolesti pojavljuju u svim defektima povezanim s normalnim funkcioniranjem samog maternice i pojavljuju se pri zatvaranju izlaznog trakta. Pojava menstruacije, ali rijetka i rijetka, povezana je sa smanjenjem volumena maternice.

Primarna neplodnost u ovom organu uzrokovana je lošijim uvjetima u maternici, koji ne pridonose gnijezdavanju embrija, unatoč pravilnom procesu oplodnje oocita kroz spermu.

Ako je embrij ugniježđen (ponekad na pogrešnom mjestu – govori se o ektopičnoj trudnoći), može doći do pobačaja ili preranog rođenja, što je povezano sa slabijom opskrbom krvlju stanicama maternice, smanjenim volumenom ili većom ekscitabilnošću i kontraktilnošću mišića ove orgulje. Sve ove abnormalnosti mogu se pojaviti kod kongenitalnih malformacija u maternici.

Veliki broj trudnica pate od kardiovaskularnih neuspjeha, a fetus raste sporije i vjerojatnije se nalazi abnormalno. Povećan je i postotak komplikacija tijekom porođaja i potreba za opstetskom intervencijom.

Prepoznavanje kongenitalnih malformacija u maternici

Detaljna procjena defekta važna je kako bi mogla pravilno izvršiti kiruršku intervenciju i pretpostaviti o izlječenju nedostatka koji je često povezan s važnim aspektom – mogućnost trudnoće i rađanja zdravih dijete.

U dijagnostičkom postupku korišteni su osnovni ginekološki pregled i ultrazvuk – te su metode uzete kao prvi korak u određivanju dijagnoze. Klinička povijest tipa, učestalost i težina simptoma i moguća pojava drugih sistemskih nedostataka u bolesnika također treba biti ispravno prijavljen. Također je važno imati intervju o obiteljskoj povijesti sličnih problema.

Ostale studije korisne za dijagnosticiranje ženskih genitalija i ispravnu dijagnozu uključuju histerosalpingografiju (procjenu unutarnjih anatomskih odnosa šupljine maternice), histeroskopiju (izravni uvid u šupljinu maternice) i magnetsku rezonancu (neinvazivno i vrlo učinkovito u uspostavljanju pravilne dijagnoze).

Ultrazvuk zdjelice kod manjih žena pruža informacije o obliku i približnoj veličini maternice (osobito može pokazati uvećane i krvno ispunjene organe), te procjenjuje šupljinu maternice i njegove specifične strukture (endometrija). U onih pacijenata kod kojih nije moguće obaviti pregled transtorakalno, koristi se abdominalna ultrazvuka. Jedno od pravila je da trebate imati test mjehura i drugu fazu menstrualnog ciklusa.

Liječenje kongenitalnih malformacija maternice

Najbolja metoda liječenja kod kongenitalnih malformacija maternice je kirurška intervencija i korekcija anomalija koje se javljaju unutar maternice – samo taj postupak obično jamči potpunu izlječenje i uklanjanje bilo kakvih simptoma bolesti. Ponekad je to potrebno liječenje kada žena želi zatrudnjeti i prijaviti zdravo dijete.

Prognoza je pozitivna u slučaju terapijskog upravljanja. Postojeći nedostaci drugih ženskih genitalija i abnormalnosti u mokraćnom sustavu, kao i ko-morbiditeti pogoršavaju prognozu. Neki bolesnici također imaju kontraindikacije za kirurško liječenje kongenitalnih malformacija maternice.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *