LJEPOTA

Neurodegenerativne bolesti

Hipofizni hematom je akumulacija krvi između lubanje i tvrde gume, obično kao rezultat faktora ozljede. Pod fizioloÅ”kim uvjetima, tvrda guma blisko prianja kostiju i nema slobodnog prostora između struktura. Kao Å”to je tijelo staro, sve viÅ”e i viÅ”e snage je potrebno razdvojiti dva.

TrbuŔni mozak

Mozak Å”ok je benigno stanje koje proizlazi iz ozljede srediÅ”njeg živčanog sustava, najčeŔće se manifestira posttraumatskim gubitkom svijesti uslijed poremećaja provođenja u živčanom sustavu koji je posljedica ozljede. Fizikalno-kemijski poremećaji koji se javljaju u tijeku mozga u zabrinutosti za živčani tkivo.

Botulizam s kobasicama

Botulinizam ili botulizam je sindrom sustavnih kliničkih simptoma izazvanih djelovanjem neurotoksina kojeg luče Clostridium botulinum bakterija. Ova tvar utječe na živčani sustav, uzrokujući da se sekrecija supstanca neurotransmitera, acetilkolina, blokira od zavrÅ”nih motoričkih živčanih sustava.

Tim nemirnih nogu

Anksiozni sindrom nogu je bolest živčanog sustava karakterizirana stanjima tjeskobe u donjim udovima i osjećaj umora. Simptomi se pojavljuju samo u mirovanju i nestaju tijekom kretanja. Procjenjuje se da je EU ETS pokriva čak 15 posto stanovniÅ”tva. pogođena je populacija, ali dijagnoza sindroma nemirnih nogu je iznimno rijetka. Uzroci .

Upala tuberkuloznog srediŔnjeg živčanog sustava

Upala tuberkuloze srediÅ”njeg živčanog sustava razvija se kao posljedica infekcije tuberkuloznim mikobakterijama. Bolest uključuje cerebrospinalne meninge, cerebralno tkivo i subarahnoidni prostor, a karakterizira biokemijske promjene cerebrospinalne tekućine. SrediÅ”nji živčani sustav tuberkuloza je jedan od najčeŔćih oblika bolesti koje se javljaju izvan pluća. Do.

gradovi

Gradovi (sinonim za zamor miÅ”ića) su neuromuskularna bolest zglobova uzrokovana poremećenom imunoloÅ”kom reakcijom koja proizvodi antitijela protiv struktura vlastitog tijela. Protutijela protiv receptora skeletnih miÅ”ića acetilkolina proizvode se u urbanim područjima, Å”to daje karakteristične simptome. Bolest je prevladala kod žena.

Posttraumatska subarahnoidna krvarenja

Posttraumatska subarahnoidna krvarenja posljedica je oÅ”tećenja kortikalnih žila i vaskularizacije krvi u subarahnoidni prostor. Neposredno nakon poticanja ozljeda, plovila se sklapaju i uzroci se ne objaÅ”njavaju. Kontrakcija uzrokuje lokalno izbijanje ishemije i manifestira se s fokalnim neuroloÅ”kim simptomima, Å”to je značajno.

Kontuzija mozga i intracerebralni hematom

Kontuzija mozga i intracerebralni hematomi često su kombinirani i među najčeŔće dijagnosticiranim posttraumatskim ozljedama mozga. Kontuzija karakterizira proliven edem moždanog tkiva i male hemoragijske lezije. Takve se pojave javljaju na mjestu gdje djeluje traumatski poticaj, a istodobno se može pojaviti ozljeda suprotne hemisfere.

BuŔenje rane

Rane za buÅ”enje su oÅ”tećenja mozga koja prodire duboko u tkivo ā€“ oblik takve ozljede je udarna rana. OÅ”tećenje mozga može biti popraćeno simptomima koji su posljedica ozljeda plovila i kranijalnih živaca (osobito vizualnih živaca). Rana za snimanje sastoji se od ulaznog otvora, pucnjave i često izlaznog otvora. Obično je rupu na ulazu manja (ako nije drugačije).

Å irite oÅ”tećenje aksona

ViÅ”estruko oÅ”tećenje aksona je dijagnoza koja je napravljena od strane patomorfologa na temelju mikroskopske slike oboljelog tkiva. Snimanje glave računalom tomografijom pokazuje samo povećanje volumena mozga s malim hemoragijskim žariÅ”nim točkama u sredini mozga. Takve promjene obično se javljaju kod mladih ljudi nakon ozljeda.

Klasterna glavobolja

Klasterna glavobolja spada u skupinu ne-migrene glavobolje i karakterizira paroksid, jednostrano (uvijek se javlja na istoj strani) i vrlo teÅ”ka glavobolja. Za razliku od migrene, bolest je čeŔća kod muÅ”karaca. Rijetko se događa kod djece. Uzrok klasterne glavobolje nije potpuno razumljiv. Poznato je to u vremenu.

Atrofije stvrdnjavanja

Side skleroza je kronična i progresivna bolest u kojoj su oÅ”tećene stanice leđne moždine prednjeg roga. Bit bolesti je uniÅ”tavanje perifernih i srediÅ”njih lokomotornih neurona. Bolest je rijetka, s dominantnim muÅ”karcima, najčeŔće u starijoj dobi. Uzroci promjena u živčanom sustavu nisu sasvim jasni.

Guillain-Barryov tim

Guillain-Barryov sindrom (akutna upalna demijelinizirajuća polyradiculoneuropatija) pripada skupini poliartritisnih bolesti koje uzrokuju oÅ”tećenje perifernog živca. To je stečena bolest s nejasnim uzrokom. To je uzrokovano neodgovarajućim odgovorom ljudskog imunoloÅ”kog sustava na etioloÅ”ki faktor, koji može biti virus (npr. Virus). Ebsteina-Barr, citomegalija, boginja.

Migrena

Migrena je periodična i paroksizmalna jednostrana (uglavnom) ili dvostrana glavobolja koja se javlja u kombinaciji s vegetativnim i vizualnim poremećajima. To je kronična bolest koja vodi do oÅ”tećenja svakodnevnog života, uzrokovana u većini slučajeva stereotipnim poticajima. Migrena je čeŔća kod žena, a postotak se povećava s dobi.

Epilepsija

Epilepsija je kronična bolest karakterizirana pojavom epileptičkih napadaja u obliku simptoma koji su posljedica neispravnosti dijela ili cijelog mozga. Ona se manifestira iznenadnim, ali spontanim prolaznim simptomima motoričke, senzorske, vegetativne ili psiholoŔke prirode. Treba zapamtiti da su neki simptomi bolesti srediŔnjeg živčanog sustava, različiti.

hidrocefalus

Hydrocephalus je stanje povećane količine cerebrospinalne tekućine unutar lubanje. Bolest se može nastaviti bez povećanog sindroma intrakranijskog tlaka, onda je sekundarna, kompenzacijska stanja, a primarni je atrofija bijele tvari mozga i smanjenje ukupnog volumena. Ova vrsta hidrocefalusa je promatrana u starijoj atrofiji moždanog tkiva, v.

Intrakranijski visokotlačni sindrom

Mozak je organ čija je okolina sastavljena od kostiju (lubanja) koja uzrokuje čak i lagani porast volumena ili mase unutar lubanje kako bi se povećao intrakranijski pritisak i pritiskao, te time pomaknuo strukturu srediÅ”njeg živčanog sustava, Å”to naruÅ”ava i čak oÅ”tećuje strukturu mozga, Å”to je najvažnije za održavanje svojih vitalnih funkcija.

Nadciśnienie Tętnicze u bolesti bubrega

Nadciśnienie Tętnicze je vrijednost sistoličkog ili dijastoličkog krvnog tlaka koji prelazi normalne vrijednosti i povezan je s povećanim rizikom od moždanog udara, bubrega ili kardiovaskularnih bolesti. Nadciśnienie Tętnicze je trenutno prepoznat ako je sistolički krvni tlak 140 ili viÅ”e ili dijastolički krvni tlak 140 ili viÅ”e.

Huntingtonova bolest

Huntingtonova bolest (ili Huntingtonova koreja, kronična progresivna koreja) je bolest srediÅ”njeg živčanog sustava naslijeđena na autosomno dominantan način, karakteriziran demencijom, poremećajima osobnosti i pokretima koreje. Ovo je rijedak genetski poremećaj koji se temelji na nedostatku genetskog materijala kodiranja.

Parkinsonova bolest

Parkinsonova bolest (ili zarazna drhtavica) je kronična i progresivna bolest uzrokovana degenerativnim lezijama unutar nekih moždanih struktura (subkortikalne jezgre). U tijeku atrofičnih promjena u stanicama crne supstance postoji sekundarni nedostatak dopamina, tvar koja sudjeluje u prijenosu podražaja preko živčanih stanica. Bolest.

udar

Bolesti vaskularnih mozga su najčeŔća oÅ”tećenja živčanog sustava. Strojevi, definirani od strane Svjetske zdravstvene organizacije kao iznenadni izvanredni stanja, s simptomima fokalnih ili generaliziranih poremećaja mozga koji traju duže od 24 sata (osim ako pacijent umre ranije), igraju važnu ulogu u tom pogledu.

Alzheimerova bolest

Alzheimerova bolest je kronična i progresivna bolest koja se manifestira demencijom uz prisutnost poremećaja kognitivnih funkcija, razmiÅ”ljanja, razumijevanja i brojanja. Abnormalnosti su toliko napredne da spriječavaju normalno funkcioniranje. Bolest se najčeŔće javlja u starosti. Razlozi nisu u potpunosti razumjeli. Postoji mnogo faktora koji se preklapaju.

Multipla skleroza

Multipla skleroza je kronična neuroloÅ”ka bolest s simptomima koji proizlaze iz uniÅ”tavanja mijelinskih ovojnica u nekim područjima srediÅ”njeg živčanog sustava. Razlog, koji bi izazvao promjene struktura živčanog sustava, nije poznat. Sumnja se na genetske uvjete povezane s većom predispozicijom na faktore okoline, npr. Bolesti, bolesti, bolesti, bolesti itd.

OÅ”tećenje živčanog sustava

U tijeku mnogih bolesti može doći do oÅ”tećenja živčanog sustava (ovo je VII. Kranijski živac). Ozljede nakon ozljede lubanje su obično povezane s vremenskim frakturama kostiju. Tumori, aneurizme, meningitis mogu također oÅ”tetiti živčane vlakna lica, dok rak, vaskularna bolest, multipla skleroza (i) također mogu dovesti do smanjenja broja pacijenata s tom bolesti.

Mikoze srediŔnjeg živčanog sustava

Mikoza srediÅ”njeg živčanog sustava je rijetka bolest, upalni proces uzrokovan prisutnoŔću gljiva u srediÅ”njem živčanom sustavu, a klinički se javlja kao meningitis, encefalitis ili cerebralni apsces. Unatoč sveprisutnosti patogenih gljiva u okoliÅ”u (tlo, voda, gips i instalacije).

Sifilis živčanog sustava

Pila je zarazna bolest prenesena izravnim kontaktom (obično tijekom spolnog odnosa) ā€“ intrauterinska infekcija fetusa je također moguća. Uzrok je blijed mikroorganizam (Treponema pallidum), koji je osjetljiv na vanjske uvjete. Bolest se javlja simptomima unutar mnogih organa, uključujući i srediÅ”nje organe.

Apsces mozga

Apsces mozga je morfoloÅ”ka promjena koja se javlja u mozgu kao rezultat upalnog procesa koji se razvija nakon infekcije bakterijama, gljivicama ili parazitima. Tijekom vremena, oboljelo se tkivo raspadaju i spremnik za tekućinu okružen vrećom. Ulje može biti uzrokovano ulazom infektivnog sredstva kroz cestu.

Upala srediŔnjeg živčanog sustava

Virusna upala srediÅ”njeg živčanog sustava uzrokuje proliferacija virusa unutar mozga ili leđne moždine, a upalni proces može se pojaviti u meningu mozga, subarahnoidnom prostoru, moždanom tkivu ili leđnoj moždini. Virusna infekcija naziva se aseptična upala kad se sredstvo ne može naći u cerebrospinalnoj tekućini.

Progresivni miŔični distrofi

Progresivne distrofije miÅ”ića pripadaju skupini genetski određenih bolesti, karakterizirane su degenerativnim i atrofičnim promjenama koje se javljaju u području poprečno izbačenih miÅ”ića. Postoje različiti znakovi s simptomima koji su već prisutni u neonatalnom razdoblju ā€“ ne napredujući ili polako napreduju, a čeŔći likovi s kasnijim kliničkim pojavama, ali napreduju.

Cerebralna paraliza u dječjoj dobi

Cerebralna paraliza u djetinjstvu je poremećaj pokreta i držanja povezan s razvojnim oÅ”tećenjem nezrelog mozga. To su svi uvjeti podrijetla koji proizlaze iz djelovanja raznih patogena, Å”to dovodi do oÅ”tećenja srediÅ”njeg živčanog sustava tijekom razvoja i adolescencije. Poremećaj u živčanom sustavu joÅ” uvijek može nastati u životu.

Temeljna Ŕupljina

Spinalna tjelesnost je kronična bolest živčanog sustava, koja nastaje stvaranjem karakterističnih Å”upljina okruženih glijalnim stanicama unutar leđne moždine i prisutnoŔću fisikalnih senzorskih poremećaja, atrofije miÅ”ića, prehrambenih poremećaja i spastične pareze donjih ekstremiteta. Razlog za promjene nije bio u potpunosti objaÅ”njen, vjerojatno.

Akutni piramidalni meningitis

Akutni purulentni meningitis je upala koja se iznenada razvija zbog prisutnosti bakterija u cerebrospinalnoj tekućini. Proces uključuje cobweb i meku gumu zajedno sa subarachnoidnim prostorom i karakterizira povećana razina neutrofila u cerebrospinalnoj tekućini, neobrađenih dovodi do razvoja upale.

Aneurizme mozga

Aneurizma mozga naziva se vaskularna malformacija prisutna od rođenja ili nastala tijekom života arterijske posude. Vjeruje se da se aneurizme razvijaju kao rezultat kongenitalne nerazvijenosti miÅ”ićne membrane (srediÅ”nje) arterije. Kako vrijeme prolazi, stijenki posude postaje sve slabiji i postaje izraženiji, stvarajući karakteristično zadebljanje zvano aneurizme.

Prolaps kralježnice

Prolaps intervertebralnog diska (intervertebralni disk) rezultat je biokemijskih promjena koje se odvijaju u svom dijelu ā€“ u jezgri žele, Å”to dovodi do otvrdnjavanja i fragmentacije diska. Intervertebralni diskovi djeluju kao kuglični ležajevi, nalaze se između kralježaka i dopuÅ”taju ispravno kretanje kralježnice. Ako dio diska istječe ili izlazi, to će uzrokovati.

Tricuspidna živčana neuralgija

Trigeminalni živac je peti kranijski živac. Uobičajena bolest živca je njegova neuralgija (klasična bolest je bolest u kojoj je uzrok bolesti nepoznat, a simptomatska forma je bolest različitih stanja i bolesti), koja se očituje paroksizmom i teŔkim bolovima koji se javljaju uglavnom u području inerviranog s jednom ili dvije grane živca.

Razvojni nedostaci živčanog sustava

Razvojni nedostaci živčanog sustava odnose se na primarne poremećaje koji se javljaju unutar živčanog sustava, koji se manifestiraju pri rođenju, tj. Oni koji imaju karakter kongenitalnih lezija. Osim primarnih malformacija uzrokovanih genetskim čimbenicima (nasljedne bolesti), također postoje česti poremećaji srediÅ”njeg živčanog sustava koji se odnose na učinke.

OÅ”tećenje radijalnog živca

Radijalni živac opskrbljuje miÅ”iće koji su uključeni u izravnavanje podlaktice, ruke i prstiju gornjeg dijela. Također inervira miÅ”iće: radijator ramena, pretvarač i dugotrajno odbacivanje palca. Općenito, senzorska innervacija odnosi se na kožu donje ruke, sredinu podlaktice i leđni dio ruke. Rezultat oÅ”tećenja radijalnog živca.

Blage kognitivne smetnje

Blagi kognitivni poremećaji karakterizirani su blagim pogorÅ”anjem kognitivne funkcije koja je neÅ”to teža nego Å”to bi proizaÅ”la iz procesa starenja, ali nije dovoljna za dijagnozu demencije kod pacijenta. Procjenjuje se da se takve nepravilnosti mogu pojaviti čak u 30% slučajeva. ljudi u dobi od 60 i viÅ”e godina. dobi. Ono Å”to dominira nije poznato i uspostavljeno.

Vaskularna demencija

Vaskularnu demenciju karakterizira veza između pojave simptoma bolesti i oÅ”tećenja i patoloÅ”kih procesa koji se razvijaju unutar cerebralne vaskulature. Vaskularna demencija čini 10-20% od ukupnog broja. slučajevi ponaÅ”anja i kognitivnih poremećaja koji se javljaju kod starijih osoba. NajčeŔći uzrok razvoja simptoma vaskularne demencije je ateroskleroza.

Napredni supra-nuklearni Ŕok

Progresivna supranuklearna paraliza, ili Steele, Richardson i Olszewski sindrom, je degenerativna bolest mozga s brzim progresijom simptoma Parkinsonovog sindroma i nedostatkom odgovora na liječenje preparatima koji sadrže levodopa. Progresivna supranuklearna paraliza nije uobičajena bolest, ona se uglavnom odnosi na osobe iznad pet godina.

Gubitak viŔestrukog sustava

Atrofija viÅ”estrukog sustava je bolest koja se pojavljuje s simptomima različitih sustava (uglavnom nervoznih). Abnormalnosti se tiču urinarnih i autonomnih sustava, pojavljuju se značajke parkinsonovog sindroma, cerebelum sindroma i oÅ”tećenja piramidalnog sustava. ViÅ”estruka atrofija sustava je nekoliko bolesti s različitim intenzitetom simptoma, a bolest nije.

Frontalna torzijska demencija

Endokrinska demencija je klinički i morfoloÅ”ki različita bolest živčanog sustava. To je bolest u kojoj se nalazi taufa protein u srediÅ”njem živčanom sustavu, koji je odgovoran za pojavu simptoma bolesti. Endokrinska demencija nije dominantan uzrok demencije, u većini slučajeva.

Alkoholna polineuropatija

Alkoholna polineuropatija je sindrom kliničkih simptoma koji se razvijaju kod kroničnih korisnika alkohola. Simptomi su uglavnom uzrokovani nedostatkom hranjivih tvari (npr. Nedostatak hranjivih tvari, nedostatak hranjivih tvari). Tiamin, piridoksin, pantotenska kiselina ā€“ vitamini B grupe), koji određuju ispravno funkcioniranje živčanog sustava. Također samo toksični učinci alkohola.

distonija

Dystonija je bolest živčanog sustava koje se manifestira pojavom nehotičnih pokreta, Å”to uzrokuje savijanje i uvijanje različitih dijelova tijela. Takvi poremećaji dovode do neprirodnih položaja za pacijente. Razlozi pojave distonije nisu u potpunosti razumjeli. Pretpostavlja se da genetički ili drugi čimbenici igraju ulogu.

Dijabetska polineuropatija

Dijabetska polineuropatija je sindrom patoloÅ”kih promjena koje se razvijaju u živčanim strukturama zbog abnormalnih razina glukoze u serumu, koje se dugo zadržavaju. Ti procesi uzrokuju karakteristične simptome na dijelu živčanog sustava. Dijabetska polineuropatija je najčeŔća komplikacija dijabetesa. Prikazuju se neuroloÅ”ke banane.

Atrofija mamotonije

Miotonija atrofije, ili miotonične distrofije, nasljedna je bolest, karakterizira atrofija miÅ”ića, posebno u licu i vratu, i katarakte, alopecije i atrofije gonade. Ova miotonija naslijeđena je autosomno dominantno ili recesivno, a čeŔće se promatra u muÅ”karaca. Simptomi atrofije miotonije Početni simptomi atrofije miotonije.

Prijelom kostiju lubanje

Fraktura kostiju lubanje može biti otvorena kada se rana kože probije do točke prijeloma ili zatvori kada je kontinuitet kože preko prijeloma netaknut. OÅ”tećenja mogu biti linearna ili viÅ”edimenzionalna. Osim toga, ponekad se opaža Å”upljina (rubovi slomljenih kostiju se guraju duboko u lubanju), Å”to može predstavljati prijetnju životu.

Apraksija

Apraksia je poremećaj koji se sastoji od poteÅ”koća ili nemogućnosti namjernog kretanja, pod uvjetom da pacijentu ne prati istodobno paresis, ataksija ili senzorni poremećaj. Apraksia se jasno očituje u nesposobnosti za obavljanje takvih zadataka kao Å”to je čavao, podudaranje upale ili pečenje slova. Za ispravno izvrÅ”enje.

Intermediate nerve damage

SrediÅ”nji živac sadrži vlakna koja opskrbljuju miÅ”iće pokretom: ponavljajući edem, radijalni zglob zgloba, duga palmina i povrÅ”inski zubac prstiju. Također inervira ostale miÅ”iće koji su uključeni u savijanje i miÅ”ići odvraćaju kratki brojač palca i palca. Osim toga, srednji živac opskrbljuje kožu palca i prsta s osjećajem na dlanu ruke.

Akutno raditi

Sydenhama sandbicket je također poznat kao mali, manji ili reumatski pjeŔčanik. Uz simptome živčanog sustava pojavljuju se upalne promjene srca (perikardij, endokardij i srčani miÅ”ić) i reumatske abnormalnosti u zglobovima. Cijela klinička slika odgovorna je za proÅ”lu i neobrađenu streptocokusnu infekciju, u sadaÅ”njosti.

Konvulzije s groznicom

Prema sadaÅ”njoj klasifikaciji, grozničav vibracije pripadaju jednom od epileptičkih sindroma. Febrilni konvulzije najčeŔći su uzrok napadaja u djetinjstvu. Pojava febrilnih konvulzija odnosi se na pojedinačne genetske predispozicije i promjenjivost hipertermije; mehanizam koji je odgovoran za bolest joÅ” nije objaÅ”njen.

Sindrom posttraumatskog ozljeda

Posttraumatski sindrom je bolest s tipičnim simptomima koji se javljaju kao rezultat teÅ”kih ozljeda lubanje i mogu biti prisutni čak i za nekoliko mjeseci ili godina nakon ozljede (obično nestaju nakon nekoliko tjedana). Posttraumatski sindrom također može nastati kao posljedica drugih traumatskih događaja. Posttraumatski sindrom najčeŔće se javlja u drugoj polovici 20. stoljeća.

Nasljedna toksična kralježnica

Nasljedna toksična kralježnica, ili Friedreichova bolest, je sindrom s tipičnim kliničkim znakovima u živčanom sustavu koji se razvija kao posljedica genetičkih čimbenika. Napad na jezgru najčeŔće nasljeđuje autosomno recesivno. Ponekad se opaža takozvani ā€œmeki zakonā€. abortivnih oblika koji su karakterizirani njihovom prisutnoŔću.

Cervikalna spondiloza

degenerativne promjene u cervikalnom dijelu kraljeŔnice mogu uzrokovati kompresiju korijenja i kralježničke moždine, Ŕto se manifestira karakterističnim kliničkim simptomima. Sindrom promjena poznatih kao spondiloza vrata maternice sastoji se prvenstveno od rasta kostiju prisutnih na rubovima kralježnice, prolapsom jednog ili viŔe intervertebralnih diskova ili oteklina jednog ili viŔe njih.

OŔtar kolinergički sindrom

Akutni kolinergički sindrom je sindrom simptoma uzrokovan viŔkom acetilkolina u tijelu ili supstanci koje se primjenjuju izvana, Ŕto uzrokuje stimulaciju simpatičkog živčanog sustava. U fizioloŔkim uvjetima, acetilkolin je osnovni odaŔiljač u zavrŔetku predratnog simpatičkog sustava i u poslijeratnim ganglionskim živčanim vlaknima, tež.

OÅ”tećenje zajedničkog živčanog fibula

Fibula fibule pruža miÅ”iće nogu (ili dorzalne elastičare) s uobičajenim vlaknima i senzornu kožu vanjske povrÅ”ine donje noge i stopala. Zajednički živčani fibula podijeljen je na dvije grane: duboki živčani fibula i povrÅ”inski živčani fibula. Uzroci oÅ”tećenja zajedničkog živca strelice U njenom smjeru, zajednički živčani krakovi se okreću jedni drugima.

OÅ”tećenja iÅ”ijaka

Isični živac je najduži i najdeblji periferni živac. Na stražnjoj strani bedara podijeljen je na zajednički i tibijski fibularni živac. Područje kretanja opskrbe obuhvaća miÅ”iće dviju glava bedara, polukuglastog, polukrvnoga i priguÅ”ivača velikih bedara (potonji se isporučuje zajedno s živčanim tijelom). Ukupna paraliza živčanog živca rijetko se vidi. Čak.

afazija

Afazija je poremećaj razumijevanja govora ili izražavanja misli u riječima, iako u govornom sustavu nema abnormalnosti. Čitanje i pisanje, kao aktivnosti usko vezane uz govor, često su poremećene tijekom afazije. Klinička slika poremećaja ovisi o mnogim čimbenicima. Afazija se pojavljuje drugačije u djece i mladih, a drugačije u djece i mladih ljudi.

Vibriranje novorođenčadi

Neonatalne vibracije su manje ozbiljne od onih promatranih u starijoj djeci ili odraslima. One su suptilnije izražene i sugeriraju prisutnost abnormalnosti unutar srediÅ”njeg živčanog sustava novorođenog djeteta. Oni također mogu biti simptom elektrolita ili metaboličkih poremećaja sustava. Tipični generalizirani tonik-klonski napadaji.

Arsenova polineuropatija

Arsenova polineuropatija je bolest koja se očituje poremećajima živčanog sustava, koji se javljaju kao rezultat trovanja arsenom. Trenutačno arsenne polineuropatije rijetko se opažaju i mogu biti akutne ili kronične. Otrovanje se može dogoditi zbog zlouporabe lijekova koji sadrže arsen ili kroz potroÅ”nju hrane kontaminirane arsenima.

Pola promjena u živčanom sustavu

Polovica promjena u živčanom sustavu često se spominje kao uzrok polineuropatije, ali promatrana pareza u toj državi uzrokovana je oÅ”tećenjem prednjih moždanih ćelija rožnice i same miÅ”iće, a ne promjenama u perifernim živcima, koji su uzrok polineuropatije. Metalni olovo u osnovi nikada nije uzrok akutnog trovanja i.

Neuralna fibroza

Neurofibromatoza, ili neurofibromatosis, je bolest koja pripada nervnim i kožnim sindromima. Oni su uzrokovani pojavom razvojnih poremećaja s karakteristikama displase u tkivima, koje potječu od sva tri listova zametaka, uglavnom ektoderme. Zbog abnormalne diferencijacije i kretanja stanica u ranoj fazi razvoja.

Otvrdnjavanje tumora

Otvrdnjavanje tumora je bolest uključena u živčane i kožne sindrome. Odvija se s određenim promjenama koje se razvijaju unutar mozga, kože, a ponekad i unutarnjih organa (npr. Unutarnjih organa u tijelu). srce, bubrega i jetre). Otvrdnjavanje tumora naslijeđeno je na autosomno dominantan način, bolest je povezana s abnormalnostima koje se opažaju u čeljusima.

Degeneracija leđne moždine

Degeneracija leđne moždine je bolest čiji su simptomi uzrokovani nedostatkom vitamina B12 u tijelu. To rezultira sindromom simptoma uzrokovanih oÅ”tećenjem živčanog sustava. Kliničke značajke degeneracije kralježnične moždine su parestezija u daljnjim dijelovima udova (stopala i ruku) i ataksije i pareze.

Hornerov tim

Hornerov sindrom je stanje koje proizlazi iz oÅ”tećenja simpatičkih vlakana (ili njihovog medija) koji opskrbljuju određene strukture orbitalnih i lica. Ovaj se sindrom može pojaviti u slučaju vrlo različitih položaja procesa bolesti, kao Å”to je sam maspalni medij leđne moždine ili vlakna koja prolaze na (ili od) tog medija mogu biti oÅ”tećena, Å”to se odnosi na.

Anarthria

Anartrija ili disartrija su pojmovi koji definiraju poremećaje govora koji se mogu pojaviti u mehanizmu oÅ”tećenja izvrÅ”nog aparata, tj. MiÅ”ića koji su uključeni u artikulaciju. Te miÅ”ićne skupine uključuju jezik, mekani nepce, grkljan i usne. Može doći do oÅ”tećenja miÅ”ića ili živaca koji ih opskrbljuju (pogreÅ”no).

Urođena miotonija

Inborn myotonia, ili Thomsenova bolest, je autosomalno dominantna ili recesivna nasljedna bolest koja je čeŔća kod muÅ”karaca. Karakteristična značajka je produljena kontrakcija miÅ”ića sa sporom opuÅ”tanjem (ovaj se poremećaj otkriva tijekom vježbanja pokreta), Å”to je povezano s abnormalnostima metabolizma miÅ”ića, koje poremetiti.

Sindrom prednjeg miÅ”ića u gležnju

Pletena obloga prolazi kroz uski prostor, gdje je lako komprimirati. Zbog svog posebnog položaja, kao da je u zasunu. Prednji prednji dio miÅ”ića graniči s ramenom brachialnog pleksusa s prednje strane, dok je srednji nagnuti miÅ”ić ili cervikalna rebra prisutna na stražnjoj strani, ovisno o tome gdje dolazi do kompresije. Povraćanje ili hipertrofija miÅ”ića.

Tibialna oÅ”tećenja živaca

Tibia nerve osigurava kretanje miÅ”ića koji su uključeni u noga i jednostruko savijanje, a senzorni za stražnje i donje povrÅ”ine donje noge zajedno sa stražnjim dijelom stopala. Tibialna oÅ”tećenja živaca povezana su s gubitkom ili smanjenjem funkcije miÅ”ića: trbuÅ”nog tele, klizaljke, tibije, duge prsta i prsta, kratkog zavoja.

OÅ”tećenje živčanog živca

Femoralni živac opskrbljuje miÅ”iće lumbalnog i kuka miÅ”ića, leđni i kvadricepci bedara pokretom. Osjetljivo ozljeđuje kožu na prednjoj povrÅ”ini bedra i unutarnjoj strani donje noge i nogu. Uzroci oÅ”tećenja femoralnog živca mogu biti ozljede, karcinom dojke, pritisak na korijenje kralježničnih živaca (često uzrokovan prolapsom kralježnice). Ozljeda.

Samostalno drhtanje

Nezavisna drhtanje ili Minorova bolest je bolest srediÅ”njeg živčanog sustava čiji je osnovni i dominantni simptom vibracija ruku i glave. Neovisno drhtanje je jedan od najčeŔćih poremećaja motora, procjenjuje se da se javlja čak i za 5 posto opće populacije, vjerojatnost razvoja bolesti povećava se s dobi. Može doći do unutarnjeg tremor.

OŔtar antikolinergički sindrom

Akutni antikolinergički sindrom je sindrom simptoma bolesti povezan s oÅ”tećenjem aktivnosti acetilkolina na muskarinski receptor, pomoću kojeg acetilkolin ispunjava svoju bioloÅ”ku ulogu u normalnim uvjetima. NajčeŔći uzroci antikolinergičkog sindroma su trovanja biljaka, koja sadrži takozvani ā€œantikolinergički sindromā€. aktivni alkaloidi.

Atrofija kralježnične miÅ”ića

Atrofija kraljeÅ”nične miÅ”iće je genetsko stanje živčanog sustava, nasljeđeno autosomno recesivnim putem. Uzrok bolesti je uniÅ”tavanje motoneurona unutar kičmene moždine, Å”to dovodi do slabosti miÅ”ića i dovodi do njihove atrofije. Atrofija jezgrene miÅ”iće karakterizira visoka varijabilnost u kliničkom tijeku i simptomima.

SD SDW

Farnusni hidrid je akumulacija cerebrospinalne tekućine između tvrdih guma i arahnoida. Ozljeda često dovodi do prekida u kontinuitetu guma za cobweb, Å”to rezultira ispadanjem i akumulacijom tekućine u obliku vode. Ne postoji prostor između tvrde gume i pilećeg psa. Njegova proizvodnja.

Tjelesna demencija lijevo

Liječna demencija je bolest koja se razvija s kliničkim znakovima parkinsonizma i demencije. Prisutnost alfa-sinukleinskih naslaga, koji se nazivaju tijelima Ljevice, prikazana je intracelularno. Većina slučajeva dijagnosticira se samo nakon neuropatoloÅ”kog pregleda i pokazuje abnormalna umetanja unutar srediÅ”njih struktura sustava.

Meniere tim

Meniereov sindrom je bolest koja nastaje kao posljedica oÅ”tećenja živčanih atrija i kohlea, a karakterizira napadaj vrtoglavice, uključujući tinitus i oÅ”tećenje sluha. Simptomi se mogu ponekad pojaviti nakon infekcije srednjeg uha i ozljede lubanje. Često, međutim, tim se unaprijed razvija kod ljudi.

Heinova bolest ā€“ Medina

Heinego-Medinova bolest, ili akutna upala prednjeg roga kralježnice, bolest se manifestira u simptomima živčanog sustava, koji se razvija kao posljedica oÅ”tećenja nekih njegovih struktura Å”to je pak posljedica virusne infekcije. Mikroorganizam odgovoran za izbijanje bolesti Heinego-Medina pripada skupini enterovirusa.

Prijelom baze lubanje

Baza lubanje ima složenu strukturu. Kosti strukture koje okružuju vitalne dijelove srediÅ”njeg živčanog sustava, kao Å”to je proÅ”irena jezgra ili moždana stabla, sadrže kompaktno koÅ”tano tkivo otporno na traumu, dok neke strukture lubanje oblikuju nježno tkivo koje je podložno oÅ”tećenju. Tipična lubanja u izgradnji je bliska veza između kosti i tvrdih guma, Å”to uzrokuje.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako niÅ”ta drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuÅ”tenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savrÅ”en tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogreÅ”aka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baÅ” zabavni za rjeÅ”avanje i mogli bi uniÅ”titi dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakÅ”ava puÅ”e i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

VaÅ”a adresa e-poÅ”te neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *