LJEPOTA

Ograničenje rasta intrauterinog fetusa

Među uzrocima intrauterine ograničenosti rasta postoje materinski, fetalni i placentni čimbenici, ali u mnogim slučajevima uopće nije moguće utvrditi što uzrokuje poremećaje, dok je kod drugih koegzistencija nekoliko mehanizama odgovoran za inhibiranje intrauterinog rasta.

Najvažniji uzroci nepravilnosti su pušenje, niska težina trudnice tijekom ili prije trudnoće. Rijetki čimbenici uključuju: crnu rasu, prvu trudnoću, žensko dojenčad, porođaj s malom porođajnom težinom, niska rasta majke, intrauterine infekcije, metaboličke i genetske bolesti.

Oko 25% slučajeva djece s niskom porođajnom dobi se ponavlja u ženi bez utvrđivanja razloga. Genetski poremećaji najčešće se odnose na pojavu abnormalnog broja kromosoma (prisutnost dodatnog kromosoma u danom paru je trisomija, koja se često može odnositi na par od 13, 18 ili 21 kromosoma).

Pozornost je također usmjerena na štetne učinke rendgenskih zraka, pored kongenitalnih malformacija, također može uzrokovati pojavu intrauterine ograničenja rasta.

Među bolesti koje su prisutne kod majke najčešće se javljaju bolesti bubrega, dijabetes, preeklampsija i eklampsia, poremećaji cirkulacije, bolesti pluća, imunološke abnormalnosti, kongenitalne defekte maternice prisutne u trudnica.

Pored toga, retardacija rasta fetusa može se pojaviti tijekom višestrukih trudnoća ili kada se pojavljuju različite patologije unutar placente ili pupčane vrpce (npr., Abnormalnosti u pupčanu vrpcu, abnormalnosti u pupčanu vrpcu itd.). membranski prikolice za pupčane vrpce).

Prepoznavanje intrauterine granice fetalnog rasta

Intenzivan nadzor je neophodan ako postoji sumnja na usporavanje rasta intrauterine ili ako je dijagnosticirana ova patologija, jer nije neuobičajeno da fetus umre nakon 36 mjeseci. Ako je trudnoća prekinuta tijekom tjedna trudnoće, imat ćete priliku preživjeti.

Stoga je izuzetno važno pratiti trudnoću i odrediti pravi datum rođenja. Ako vaši testovi pokazuju abnormalnosti, trebali biste uzeti u obzir indukciju (ili ako postoje kontraindikacije rađanja prirodnim sredstvima, potrebno je koristiti carski rez).

Liječenje intrauterine ograničenja rasta fetusa

Ne postoji tretman koji bi imao korisne terapeutske učinke i dovodi do normalizacije fetalnih biofizičkih parametara. Provedena su multivitaminska pripravka, dijeta s visokim sadržajem proteina, terapija kisikom, primjena acetilsalicilne kiseline i stimulansa beta receptora, ali nisu dobiveni povoljni rezultati. Često je poželjno da trudnica ostane u krevetu i odmori se u slučajevima intrauterine ograničenja rasta.

Prognoza intrauterine restrikcije rasta

Prognoza intrauterine ograničenja rasta ovisi o uzroku, što dovodi do inhibicije rasta. Loša prognoza odnosi se uglavnom na suživot kongenitalnih infekcija, kromosomskih malformacija i poremećaja.

Pored toga, češća perinatalna hipoksija doprinosi većem postotku ozljeda mozga djeteta koja se javljaju kod novorođenčadi s intrauterinskim ograničenjem rasta.

U perinatalnom razdoblju, smrt, prerano rođenje i operacije su češći. Štoviše, novorođenčadi često pokazuju poremećaje u parametrima metabolizma kiseline-baze i vode-elektrolita u krvnom serumu.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *