LJEPOTA

Osim toga, moraju se uzeti u obzir i drugi neurološki poremećaji

Osnovni simptom distonije je karakterističan nehotični spazam mišića u različitim dijelovima tijela, koji se ne mogu kontrolirati i neovisni su o pacijentovoj volji.

Nehotične kontrakcije utječu na agonističke i antagonističke mišiće (tj. Mišiće mišića mišića agonista i mišića mišića mišića mišića mišića mišića rodskih agonista). Komisija će nastaviti tijesno surađivati s državama članicama (npr. Grupi savijanja i drugi odgovorni za izravnavanje udova).

Njihov preklapanje s bilo kojim pokretima je karakterističan, tj. Oni ovise o volji pacijenta (npr. Volju pacijenta, volji pacijentovog tijela, volji pacijentovog tijela, itd.). dostizanje objekta ručno). Kontrakcije često karakteriziraju značajne boli i mogu biti uzrokovane bilo kojim pokretima.

Obilježje je promatranje poboljšanja pod utjecajem podražaja, na pr. Ako dotaknete određena područja, simptomi često nestaju nakon ovog postupka.

Zbog prirode simptoma, udaljenost je podijeljena na žarišne duljine (odnosi se samo na treperenje kapaka, kontrakcija mišića vrata, grkljana, ruku), segmentni (npr. Mišići tijela, mišići mišića tijela, mišića mišića mišića mišića mišića mišića mišića mišića tijela, mišića mišića mišića mišića mišića mišića mišića mišića tijelo, itd.). (simptomi se odnose na brojne lokalizacije), polu-fokalne (kontrakcija se javlja na jednoj strani tijela) i općenito (teški oblici koji ometaju normalno funkcioniranje, u kojima se neprestano suzbijaju kapci s drugim mišićima lica ili grkljanima) kontrakcija utječe na mnoge mišićne skupine).

Prepoznavanje udaljenosti

Određivanje dijagnoze distonije je moguće nakon što se otkriju tipični klinički simptomi i nakon temeljitog razgovora koji se provodi radi određivanja prirode simptoma, njihove težine i situacija u kojima se pojavljuju.

U nekim slučajevima, moguće je potvrditi bolest obavljajući odgovarajuće genetske testove. Važno je odrediti hoće li distonija reagirati na upotrebu malih doza pripravka levodopaedije s inhibitorom enzima dekarboksilaze (ako je potvrđen dobar terapeutski učinak, to je tip 5 distonije).

Razlika u distorziji treba prvenstveno uzeti u obzir skupljanje pola lica, psihogeno distancije, Wilsonovu bolest i druga stanja s sličnim kliničkim znakovima.

Osim toga, treba razmotriti i druge neurološke poremećaje, gdje početni simptom mogu biti prisilni pokreti različitih dijelova tijela (npr. Mišićno-koštani sustav, lokomotorni sustav itd.). tijekom moždanog udara, trovanja, infekcije ili drugog stanja).

Liječenje distonije

Farmakološki postupci i, u nekim slučajevima, kirurške metode korištene su za liječenje distonije. Ako su simptomi žarišni, korisni terapeutski učinak dobiva se nakon injekcija botulinum toksina (međutim, taj postupak zahtijeva ponavljanje, svako specifično vrijeme).

U obliku distonije s generaliziranim prisilnim pokretima, koriste se pripravci levodopeje, koji su često djelotvorni. Dodatno, sljedeći kolinolinolitički lijekovi, baklofen ili neki benzodiazepini mogu se davati.

Indikacije za kirurško liječenje distensa određene su pojedinačno u slučajevima neučinkovitosti konzervativnog liječenja uz korištenje farmakoloških sredstava.

Simptomi vratnih mišića mogu se kirurški liječiti nervozom mišića odgovornim za distonije, a u općenitim oblicima oštećenja struktura središnjeg živčanog sustava – blijeda ručica ili brda – kirurški se traži ili stimulira visokofrekventna struja, tzv. pod nazivom “blijedi talamus”. Niska koža.

Prognoza na daljinu

Odgovarajuće liječenje distonije (koristeći farmakološke ili kirurške metode) često se poboljšava, ali u nekih bolesnika povećava se abnormalnost i stalno se pojavljuje onesposobljenost tijekom vremena. U slučaju vokalnih kabela mogu se pojaviti i komplikacije u obliku govornih poremećaja.

Često, udaljenost je povezana sa značajnim pogoršanjem u svakodnevnom životu i međuljudskim odnosima. Depresivni poremećaji i nisko samopoštovanje su češći kod bolesnika s distonijom. Posebno su nepovoljni višegodišnji, poluifokalni i opći uvjeti zbog povećane površine pogođene abnormalnosti.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *