Oštar želučani ulkus

[Ukupno:    Prosjek: /5]

Oštar ulkus želuca je žarište gubitka sluznice želuca. To je obično uzrokovano jakim stresom.

Nalazi se u sljedećim slučajevima: opsežna opekotina, kirurški zahvati, septikemija, ozbiljne ozljede, oštećenja središnjeg živčanog sustava, izloženost lijekovima uglavnom NLP i kortikosteroidi.

Sustavna acidoza također doprinosi oštećenju želučanih sluznica. PH unutar stanica se smanjuje kao rezultat hipoksije i smanjuje protok krvi u sluznici. Promjena u stimulaciji vagusnog živca može također biti vjerojatno uzrok akutnih ulkusa.

Simptomi akutnog ulkusa želuca

Akutni ulkus želuca može se razlikovati u kliničkoj formi, od manjih lezija do ozbiljnih lezija.

Liječenje akutnog ulkusa želuca

Akutni želučani ulkus tretira se s antacidom klorovodične kiseline i transfuzijom krvi. Glavna se bolest također mora liječiti.
Monika Kozak

About Lucija Pretić 672 Articles
"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*