LJEPOTA

Oštećenje bedra živca

Femoralni živac opskrbljuje mišiće lumbalnog i kuka mišića, leđni i kvadricepci bedara pokretom. Osjetljivo ozljeđuje kožu na prednjoj površini bedra i unutarnjoj strani donje noge i nogu.

Uzroci oštećenja femoralnog živca mogu biti ozljede, karcinom dojke, pritisak na korijenje kralježničnih živaca (često uzrokovan prolapsom kralježnice). Infekcije femoralnog živca s simptomima ovog stanja često se promatraju tijekom dijabetesa.

Simptomi oštećenja femoralnog živca

Oštećenje femurnog živca nastaje zbog slabljenja funkcije savijanja bedra i nemogućnosti izravnavanja donje noge. Klinički tijek dominira simptomima povezanim s gubitkom funkcije quadricepsularnog mišića bedra, a funkcija lumbalnog i biogorivnog mišića je znatno slabije oštećena jer prima motornu innervaciju i od lumbalnog pleksusa. Pacijenti s oštećenjima femoralnih živaca imaju poteškoće s hodanjem.

Pacijent ne smije izravnati koljeno savijeni ud, koji se očituje u posebnim problemima pri uspinjanju stepenicama i ustajanja sa stolca. Kada leže na leđima, pacijenti ne podižu uspravan donji dio, jer je njegovo savijanje u zglobu kuka (ovisno o funkciji lumbalnog i biodijalnog mišića) teško pogoršano. Tijekom vremena, kvadricepsularna mišićna vlakna nestaju. Osim toga, refleks koljena je podignut ili oslabljen.

Liječenje oštećenja femoralnih živaca

Poboljšanje hodanja može se postići postavljanjem posebne tračnice za ukrućenje udova u koljenastom zglobu. Pacijenti s oštećenjem femoralnog živca zahtijevaju dugoročnu rehabilitaciju. Masaže i drugi fizioterapeutski tretmani trebaju se redovito, svakodnevno primjenjivati.

Napravljene su, naravno, nakon uklanjanja iz donjeg ekstremiteta ukrućenje koljenastog zgloba tračnice. Inhibitori enzima kolinesteraze korišteni su u farmakološkim preparatima (ova tvar razgrađuje neurotransmiterski acetilkolin u normalnim uvjetima, čime se inhibira njegovo djelovanje na produženje aktivnosti živčanog sustava uzrokovano djelovanjem acetilkolina).
Mariusz Kłos

– Prof. dr. Med. Władysław Jakimowicz Klinička neurologija u pregledu Priručnika za medicinske studente “, urednik Mieczysław Goldsztajn, izdavač PZWL Medical Publishing House, Varšava.
– Praktična neurologija “, Antoni Prusiński, izdavač PZWL Medical Publishing House, Varšava.

Komentari Oštećenje femurnog živca

Barbara | 2013-10-26 14:28

Dobrodošli 🙂 Ja sam nakon operacije uklanjanja femoralnog tumora u 2011. i siječnju 2013. godine. Problem je u tome što noga i dalje boli i ukruči, a peta se uvijena do pete. Ne mogu sjesti, dugo stajati i imati problema s hodanjem: (Liječnik je EMG-u zapovijedao živčanim živacima. Nažalost, ispitivanje nije pokazalo ništa, a živčani živac također je bio u redu, jedino što muškarac radi ispitivanje je izjavilo da nije osjetio bedreni živac, nogu je oko 3 cm razrjeđivača, koliko dugo mogu uzimati tablete protiv bolova, što da radim i što da pozdravljam DORETE 75 mg, 2 kom. vrijeme i ne puno pomažu. Imam dojam da liječnici ne vjeruju u bol.

Robert | 2014-01-31 13:46

Pokušajte započeti šetnju u glinu, skakanju ili drugim visokim vojnim cipelama. pomaže malo. Dobro me razumijem, borim se s ZUS-om od kolovoza 2012., zbog toga sam izgubio posao, sada sam invalid iz druge skupine. EMG – utvrdio je oštećenje živca kostiju bedara.
u rani je živčani sustav neuroze proširio ruke i poslao me u ortopediju, koji je vjerojatno širio ruke. Još uvijek čujem mladu dob (32 godine) kao da je to lijek za cijelu bolest.
Molim vas, idite na kliniku za liječenje boli, a neko vrijeme će vam pomoći spinalne blokade, iako nekih mjeseci odmora. D. y se ne zaustavlja, ali uvijek je nešto. Pozdrav i ZDRAVLJE.

Lavanda 2014-14 2014-02-10 09:56

Dobrodošli. U rujnu 2013. doznao sam da sam atrofizirao mišiće mišića lijevog kvadricepsa (pritisak kile na femoralni živac). Ne žele me odvesti u bolnicu. idući za masažama, ali oni također ne daju puno. Telad je preuzeo posao bedara i vježbe koje radim ne izgledaju jako dobro. još uvijek ne može spontano podići izravnatu nogu dok leži. može mi pomoći akupunktura, gdje bih išao vidjeti efekte? Nemam snage za borbu protiv ovog nestanka više :(.

Novi. | 2014-10-16 21:52.

Mislim da je netko pretjerivao s oglasima koji zamagljuju tekst. To destimulira korištenje informacija na ovoj web stranici.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *