LJEPOTA

Pored toga, postoje mučnina i povraćanje

Izlučivanje kamena i iritacija uretera mogu rezultirati tipičnim kolikolikom koji se manifestira u bolovima u lumbalnom ili bočnom abdomenu s karakterističnim zračenjem prema stidnim i vanjskim genitalnim spojevima.

Osim toga, postoje mučnina i povraćanje, opstrukcija intestinalnog refleksa (zatvaranje vjetra i crijeva), a urin se često prenosi u malim količinama. Crvene stanice su prisutne u mokraći (ako urin ima tamnu boju, naziva se hematurija), pacijent je blijed, znojan.

Dijagnoza se temelji na kliničkim simptomima i rezultatima snimanja (ultrazvuk može otkriti kamenje prisutno u mokraćnom sustavu i širenje urinarnog trakta, abdominalna rendgenska slika otkriva samo neke naslage, računalnu tomografiju izvedenu u slučaju dijagnostičkih sumnji, urografiju – ako je računalna tomografija nije bila korisna u dijagnozi ili nije bila dostupna). Opći urin test je također obavezan – pomaže u širenju kemijskog sastava naslaga.

Liječenje bubrežnih kamenaca

Konzervativno liječenje bubrežne kolike sastoji se u ublažavanju boli i uklanjanju prepreke u protoku urina. Postupak između napadaja ograničen je samo na pijenje više tekućina i ograničavanje potrošnje hrane koja sadrži tvari iz kojih nastaju kamenje.

Invazivno liječenje uključuje uklanjanje depozita pomoću drobljenja pomoću valova stvorenih izvan tijela, ili endoskopskim ili tradicionalnim kirurškim metodama.

Komplikacije i prognoza bubrežnih kamenaca

Najvažnija komplikacija s bubrežnim kamenjem je infekcija mokraćnog sustava (često ponavljajuća), koja može uzrokovati septikemiju. Osim toga, odvod urina može biti blokiran i hidronefroza se može razviti kao rezultat opstrukcije. Pored toga, kod pacijenata se ponekad razvija Nadciśnienie Tętnicze i kronično zatajenje bubrega.

Prognoza je dobra. Vrijeme spontanog izlučivanja kamena iz uretera u prosjeku je 17 dana. Kamenje veće od 7 mm rijetko se spontano izlučuju. Rana dijagnoza i određivanje oblika bolesti kao i brza provedba liječenja značajno poboljšavaju prognozu.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *