LJEPOTA

Poremećaji rodne diferencijacije

Oba su istinita na jajniku i nuklearnom tkivu u istoj osobi. Oba tkiva mogu se razviti unutar jednog organa ili rjeđe, s jajnicima na jednoj strani i jezgrom s druge strane. U velikoj većini slučajeva, vanjski spolni organi su također obje vrste. Povećanje dojki i menstruacijsko krvarenje uobičajeni su u bolesnika.

Ženski genetički seks se obično nalazi, kariotip je manje uobičajen i samo nekoliko posto pacijenata ima muški genetski seks. Liječenje je operativno i ovisi o identifikaciji pacijenta i njegovom ili njezinom seksualnom ponašanju (muškoj ili ženskoj) i prirodi (muškom ili ženskom) procesa sazrijevanja i prisutnosti rodno specifičnih unutarnjih i vanjskih genitalnih organa.

Obje su navodno žene

Najvažniji kriterij za dijagnozu osteoartritisa je prisutnost jajnika i muških vanjskih genitalnih organa. Najčešći uzrok ovog poremećaja je kongenitalna hipertrofija nadbubrežne žlijezde, a rjeđe: uporaba lijekova s androgenim učincima, tumori koji luče određene hormone i kongenitalni nedostatak aromataznog enzima (povezanog s mutacijama u genima).

Urođena hipertrofija nadbubrežne žlijezde uzrokovana je odsutnošću ili značajno smanjenom količinom enzima uključenih u proces stvaranja nadbubrežne hormone – kortizola. Zbog prekida metaboličkog puta koji dovodi do formiranja ovog hormona u različitim fazama, dolazi do višak androgena i nedostatka kortizola. Bolest se stoga manifestira u djevojčicama kroz prisustvo muških genitalnih organa, dok su unutarnji organi ženski.

Drugi uzrok navodno ženske ravnodušnosti – uporaba lijekova s androgenim učincima – jest da se pojavljuju muški vanjski genitalni organi. To je slučaj, primjerice, kada trudnica uzima lijekove danazol ili progestagens. Dijagnoza u ovom slučaju određena je poviješću i ne-assipilacijom postpartalnih lezija, kao i ispravnim rezultatima hormonskih testova i pravilnim razvojem novorođenčeta. U liječenju se primjenjuje kirurška korekcija genitalija.

Oboje, navodno muškarac

Oba mužjaka trebala bi biti povezana s prisutnošću jezgri i ženskih vanjskih (ponekad unutarnjih) genitalnih organa. Ova vrsta abnormalnosti javlja se tijekom sindroma neosjetljivosti androgena, kao posljedica nedostataka u sintezi testosterona i sindroma neosjetljivosti jezgre u gonadotropine.

Trenutno, skupina sindroma androgenske neosjetljivosti uključuje sljedeće bolesti: sindrom feminizacije testisa (to je uzrok 10 posto ukupnog broja testisa u skupini). slučajevi primarne menstruacije, od simptoma postoje: prisutnost kratke, slijepe vagine, nedostatka maternice i jajovoda; matične žlijezde dobro su formirane), djelomični nedostatak osjetljivosti na androgene (inače nepotpuni sindrom feminizirajućih testisa, u kojima liječenje ovisi o vrsti i ozbiljnosti simptoma) i kongenitalnom nedostatku enzima 5-alfa-reduktaze (karakterizira abnormalna uretra i vaginalna nerazvijenost promatrana pri rođenju).

Poremećaji u sintezi testosterona mogu se odnositi na bilo koji od tri enzima koji su uključeni u transformaciju kolesterola u testosteron. One se manifestiraju u ravnodušnosti različitih intenziteta. Dijagnoza se temelji na specijalističkim laboratorijskim hormonskim ispitivanjima.

Neosjetljivost gonadotropina testisa je također nasljedna bolest. Povezan je s genetskim defektom koji rezultira abnormalnim receptorom za luteinizirajući hormon. Ovaj sindrom uključuje vanjske ženske ili neutralne spolne organe, kao i kriptorhidizam (nema spuštanja testisa na skrotum) i visoku koncentraciju gonadotropina.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *