LJEPOTA

Postpartum mastitis

U početku, puerperij mastitis se javlja kod bolova u prsištu, crvenila i povećane tjelesne temperature. Bol se nalazi na jednom mjestu često je prvi simptom, ponekad jedini. U početku, ti problemi nisu bitno pogoršani, često su zanemareni ili pogrešno procijenjeni.

Vrućica može biti prisutna ubrzo nakon pojave boli u grudima. Pojava povišene temperature na kraju prvog ili drugog tjedna zatvaranja u dojilje bi trebala ukazivati na pojavu mamitlera s puerperijem.

Infracrveno se ne može dogoditi, ako se dogodi, obično nakon nekoliko sati od prvog bolnog ili groznog stanja. Osim toga, zaraženo područje je toplije i pokazuje nježnost i bol tijekom testa palpacije.

Dijagnoza mastitisa puerperija

Dijagnoza puerperijskog mastitisa temelji se na povijesti bolesti i prisutnosti tipičnih kliničkih simptoma. Potrebno je napraviti brzu dijagnozu i provesti odgovarajuće liječenje, jer to omogućuje da se zaustavi upalni proces i izbjegne formiranje eksudata i time utopi.

Ako dijagnoza puerperijskog mastitisa nije rano, u crveno i bolno područje dojke pojavit će se tvrda, mutna infiltracija u roku od 2-3 dana, a dojka će postati znatno veća. Nakon raznih vremenskih perioda, pokopano područje leži i postaje bijeg.

Liječenje mastitisa puerperija

Terapija puerperijskog mastitisa sastoji se uglavnom od redukcije dojenja, uporabe antibiotika, resorpcijskog liječenja fizičkim metodama te u nekim slučajevima kirurške metode.

Neposredno nakon prvih simptoma mastitisa, primjenjuju se male doze preparata koji inhibiraju prolaktin (bromokriptin, lizurid). Ovaj tretman ima za cilj smanjiti lučenje hrane i treba se provesti zajedno s resorpcijskom terapijom, važno je voditi brigu o potpunom pražnjenju dojki tijekom tog vremena.

Ako liječenje laktacije ne slijedi poboljšanje kliničkog stanja pacijenta, moraju se primjenjivati antibiotici, uključujući pripravke za smanjenje hrane.

Tjelesna resorpcijska terapija je opravdana samo u slučajevima početne faze upale ili kada bolest nije pogoršana. U tu svrhu, dojka je vezana i upotrebljavaju se hladni omotači.

Sprječavanje mastitisa puerperija

Važan aspekt je profilaksa puerperijskog mastitisa. U tu svrhu potrebno je spriječiti bilo kakvu štetu bradavice, osobito korištenjem prikladne tehnike dojenja, ako se pojave pukotine, poželjno je koristiti mast nakon svakog hranjenja.

Međutim, nemojte koristiti vlažne pukotine, jer potiču maceraciju epiderme. Nadalje, majka ne bi trebala disati prema bradavicama. Ako su pukotine duboke, novorođenče se ne smije hraniti 1-2 dana (za to vrijeme je potrebno izraziti mlijeko i provesti umjetno hranjenje novorođenčeta).

Osim toga, važan je aspekt sprječavanja puerperitisa borba protiv bolničkih infekcija podizanjem općih higijenskih standarda. Posebno je važno blokirati stazu stafilokokne infekcije.

Prognoza kod puerperijskog mastitisa

Prognoza kod puerperijskog mastitisa obično je uspješna. Ponekad nije neophodno koristiti antibiotike, simptomi nestanu spontano ili nakon terapije s inhibitorima prolaktina. Moguće je brzo povratak prirodnoj hrani novorođenčadi.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *