LJEPOTA

Prekomjerna sistolička funkcija maternice

U normalnim uvjetima, proširenje vrata maternice počinje svakih 10-15 minuta i završava svaka 3-5 minuta, traje 30 sekundi ili više i ima intrauterni tlak od oko 40 do 50 mm žive (mm Hg). Pojavljuju se svaka 3-4 minute tijekom razdoblja izravnog porođaja i karakterizira nešto veći intrauterni pritisak.

Kad god vidite kontraktivnu disfunkciju uterusa, pobrinite se da je rođenje moguće i sigurno u vašem kliničkom slučaju. U mnogim situacijama procjena se provodi tijekom trudnoće ili na samom početku rođenja.

Budući da je porođaj iznimno dinamičan proces, važno je osigurati da se uvjeti za porođaj ne mijenjaju i da nema potrebe za carskim rezom.

Prekomjerna kontrakcija mišića maternice uzrokovana je prekomjernim kontrakcijama (kada intraokularni tlak prelazi 80-90 mm žive) ili prečestih kontrakcija (kada je tijekom perioda dilatacije 10 minuta bilo 4 ili više kontrakcija).

Povećana napetost odmaka mišića maternice

Povećana napetost mirovanja maternice naziva se tonic kontrakcije. U tom obliku pritisak promatran između pojedinačnih kontrakcija premašuje normalne vrijednosti.

Povećana napetost odmaka mišića maternice uzrokovana je pasivnom, povećanom napetosti, na pr. zbog prisutnosti hipotenzije u maternici. u slučaju višestrukih rađanja ili višestrukih trudnoća. Čak iu situacijama kada se pojavljuje prekomjerna sistolička aktivnost, opet se povećava napon napajanja.

Liječenje prekomjerne sistoličke funkcije intracelularnog uterusa

U liječenju prekomjerne sistoličke funkcije i toničkih kontrakcija korištene su pripreme s tokolitskim učinkom, na pr. fenol. U slučaju koegzistencije prekomjernog napona za odmor, preporučljivo je davati sredstva za skupljanje, npr. A) d) monitor krvnog tlaka, b) monitor krvnog tlaka, i c) monitor krvnog tlaka. oksitocina za izazivanje kontrakcija.

Diastolic agents – spasmolytics – djeluju uglavnom na vratu maternice uzrokujući njegovo opuštanje, njihova glavna funkcija je olakšati njegovo širenje.
Mariusz Kłos

– Obstetrics and Gynecology “, ed. Znanosti, Grzegorz H. Bręborowicz, izdavač PZWL Medical Publishing House, Varšava.
– Praktični opstetrički i obstetrijski operatori “, izd. Pschyrembel Willibald, Dudenhausen Joachim, Ed.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *