LJEPOTA

Preokretanje nepravilnosti Ne ostavljajte ožiljke

Ringworm je dermatološka bolest koja se javlja kod lezija kože u obliku tvrdog, glatkog cvjetanja, koja često stvara ringworm i ne pokazuje tendenciju raspada. Povlačenje nepravilnosti ne ostavlja ožiljke. Uzroci bolesti nisu objašnjeni.

Ringworms su češći kod žena, a često i kod djece. Neki klinički slučajevi razvijaju se kao rezultat reakcija na farmakološke mjere poduzete i mogu postojati zajedno s dijabetesom, ali odnos između tih stanja nije razjašnjen.

U nekim bolesnicima su pokazani imunološki kompleksi i antitijela protiv stanica i jezgre štitnjače, općenito pri niskim koncentracijama. Međutim, mehanizmi odgovorni za razvoj bolesti nisu bili poznati, stoga se pretpostavlja samo koegzistencija imunoloških abnormalnosti u procesima bolesti.

Simptomi granulomatoze u obliku prstena

Granulomatoza u obliku prstena se javlja s nodulama koje uglavnom utječu na kožu, no mogu se pojaviti iu nekim slučajevima unutar potkožnog tkiva. Fokusne točke sastoje se od koncentričnih promjena koje se kombiniraju u obliku karakterističnih kružnih oblika. Najčešća lokalizacija abnormalnosti kože je u leđima ruku i stopala, ali se mogu pojaviti promjene na drugim mjestima.

U obliku višestruke granulomatoze prstenasta granulomatoza zauzima prostrana područja udova, prtljažnika i lica. U nekoliko slučajeva cvjetanje se razgrađuje s finim ulkusima. Rijetki (atipični) oblici bolesti su: subkutani (uglavnom utječu na djecu i razvijaju se unutar zglobova) i eritematozni (s raspršenim i ravnim luminescentnim lezijama).

Tijek prstena granulomatoze obično je kroničan. Bolest se ne očituje sustavnim simptomima, niti u nekim drugim sustavima i organima nema abnormalnosti. Ponekad se kožne lezije imaju tendenciju spontano otpuštati.

Prepoznavanje granulomatoze ringworm

Djeteline se dijagnosticiraju na temelju prisutnosti čvorova karakterističnog izgleda, oblika i boje. Odlučujući čimbenik je histološki pregled, čija slika pokazuje tipične abnormalnosti prstena granulomatoze.

U diferencijaciji prstenastog granulomatoze potrebno je isključiti periapikalne nodule (tipična lokalizacija, histološka slika i dublja lokalizacija) i prstenasta sarkoidoza (javlja se s sinobranciranim nodulama, pozitivni simptom diaskopije i česta suživota lezija u drugim organima i sustavima – histološki ispit je odlučujući).

Pored toga, mogu se pojaviti slični klinički znakovi granulomatoze u obliku prstena u obliku plosnatog prstenastog lišajeva, kojeg karakteriziraju glatke ljuske i drugačiji položaj cvjetanja. Histološka slika promijenjenih tkiva u plosnatom prstenastom liku je tipična koja razlikuje dvije bolesti.

Liječenje granulomatoze ringworm

Liječenje Ringworm temelji se na tekućem zamrzavanju dušika ili ugljičnog dioksida. Često promjene (čak i udaljene) nestaju nakon probne biopsije. Fluorirani glukokortikosteroidi se koriste u zatvorenim oblogama (sa zdravom zaštitom kože) od farmakoloških pripravaka.

Triamicinolon se može ubrizgati u fokus. Za opsežnije lezije kože, male doze glukokortikosteroida ili sulfona se preporučuju oralno. Pozitivni terapeutski učinci također se dobivaju nakon primjene pentoksifilmova.
Mariusz Kłos

– bolesti kože za studente medicine i liječnike “, Stefania Jabłońska, Tadeusz Chorzelski, izdavač PZWL Medical Publishing House, Varšava.
– Dermatologija i veneremologija, udžbenik za medicinske škole “, izdavač PZWL Medical Publishing House, Varšava.

Komentari Žute zrnce

Iwet | 2013-05-03 23:14

Kao dijete, imao sam potkožne nodule na vanjskoj strani moje noge, koji se nalazio blizu mojih prstiju i gležnjeva i na zavoju zgloba. Bolest je nakon mnogih konzultacija s lokalnim liječnicima dijagnosticirana samo u središtu zdravlja djeteta u Varšavi. Nakon smrzavanja s dušikom, imao sam duševni mir oko 20 godina – sada već oko dvije godine dobivam kvržicu na zavoju svog stop-roditeljskog zgloba govoreći da je to isto. Vjerojatno je vrijeme da ponovno posjetite liječnika i ponovno zamrznu. nemojte se bojati bolesti – to nije smetnja.

Joanna Piatek | 2014-04-09 07:20

U mom slučaju, dijagnosticirana je prisutnost obraczak granulomatoze, ali mi se simptomi nalaze na licu i vratu. Zato sumnjam da li je dijagnoza točna ili nije.

Anna | 2014-07-20 19:53

Imam zrno tri godine na mojim rukama i u mojim kovrčama, čak i ne pomaže zamrzavanje, ovaj se ritam neprestano širi.

Kate | 2014-10-07 22:52

Imam jezgre od djetinjstva, po cijelom tijelu, nogama, teladi (leđima), bedrima (iznutra i izvana), unutar ruku, zapešća. Kao dijete prolazio sam kroz cijeli niz dušičnih zamrzavanja, nažalost ništa nije pomoglo.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *