LJEPOTA

Promjene Najčešće prate pruritus I pečenje

Pemphigoid pojavljivanje trudnica ima karakter višestrukih promjena. Može se razviti grlobolja, eritema, otekline, blisteri i blisteri. Tipična značajka je prisutnost sinusnih membrana, posebno na koži trbuha. Promjene obično prate svrbež i pečenje. Opće stanje pacijenata uglavnom je dobro. Mjesto trudne pemfigoide varira, osobito u koži debla i ekstremiteta.

Trudna pemfigoid počinje u većini žena u drugoj polovici trudnoće i promjene se povuku spontano nakon poroda ili dojenja. Važno je da naknadne trudnoće mogu dovesti do ponavljanja pemfigoidizma. Ponekad su obilježja bolesti prisutna iu razdobljima nepovezanim s trudnoćom.

Štoviše, pacijenti često imaju iskustva s koegzistirajućim bolestima, posebice Gravesovom i Basedovovom bolešću, koja se javlja uz prisutnost antitirusnih protutijela. Trudne pemfigoide mogu utjecati na tijek trudnoće, intrauterinska smrt fetusa je rijetka, a mala je količina novorođenčadi čija su majke u trudnica kontrahirana pemfigoidom češća.

Dijagnoza trudnica s pemfigoidnom bolesti

Dijagnoza pemfigoida kod trudnica temelji se na dijagnozi višekratnih kožnih oštećenja i lezija s prisutnošću eritema, blistera raznih veličina i ödemama. Osim toga, to je tipično za svrbež i pečenje, a nepravilnosti se najčešće pojavljuju u drugoj polovici trudnoće. Trudne pemfigoidi potvrđuju rezultate imunopatološkog pregleda koji pokazuju karakteristične promjene.

Razlikovanje pemfigoida u trudnica treba isključiti alergijski osip kod trovanja trudnoće (bez mjehura i eritema miješanja) i eritema policističnih mjehura (mjehovi se razvijaju samo unutar eritema, lezije obično zauzimaju udove, lice i sluznice, a policistička eritema mjehura također je karakteriziran brzi klinički tečaj).

Štoviše, važno je razlikovati između trudnih pemfigoidnih i drugih stanja tipičnih za trudnoću i očitovanja oštećenja kože.

Liječenje i prognoza trudnica u pemfigoidi

Većina trudnih pemfigoidnih slučajeva zahtijeva samo topikalnu terapiju s kremama koje sadrže glukokortikosteroide. Ponekad je, međutim, potreban opći postupak. Antihistaminici i kalcij se koriste u sustavnim farmakologijama. Ako su kožne lezije opsežne i intenzivne, male doze glukokortikosteroida mogu se davati oralno u posljednjim mjesecima trudnoće.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *