LJEPOTA

Sekundarni sustavni vaskulitis

Sekundarni sustavni vaskulitis pripada sistemskim bolestima vezivnog tkiva i njen raspon može obuhvatiti gotovo sve žile, ali najčešće se tiču malih arterija.

Pojava sekundarnog sustavnog vaskulitisa

Postoji niz bolesti u kojima se može razviti vaskulitis, najčešći su reumatoidni artritis, sistemski lupus eritematosus, sistemska sklerodermija, dermatomiozitis ili polimiozitis (sustavne bolesti vezivnog tkiva).

Vaskulitis u nespecifičnim upalama crijeva

Štoviše, sekundarni sustavni vaskulitis se često javlja u upalnim bolestima crijeva (ulcerativni kolitis i bolesti Leśniowski i Crohn), malignih tumora, infekcija i nuspojava na farmakološke preparate koji se obično koriste u liječenju različitih bolesti.

Simptomi, vrsta i veličina okupiranih područja i morfološke promjene u tkivima pokrivene procesima bolesti mogu biti čak identični onima promatranima u primarnim sindromima, bez suživota osnovne bolesti.
Mariusz Kłos

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *