LJEPOTA

Spolne nepravilnosti u ženskim organima

Dobrobit ženskih genitalnih organa osigurava ravnoteža sila u manjoj zdjelici. Poremećaj komponenata sustava organskog potpore u ispravnom položaju ili primjena dodatne sile može dovesti do poremećaja statike genitalnih organa.

Najčešći čimbenici koji uzrokuju takve poremećaje uključuju fizički rad koji se odnosi na postupanje s opterećenjima, bolesti s kroničnom zatvorom, bolesti dišnog sustava koje se manifestiraju kašljem, stanja u kojima nastaju ascites.

Oštećenje aparata za podršku se događa relativno često tijekom porođaja (osobito oštećenja se javljaju na stidnici i prsni živci koji opskrbljuju strukture tog područja). Postoje kongenitalni poremećaji ili poremećaji koji se razvijaju u postmenopauznom razdoblju, što se sastoji u smanjenju svojstava vezivnog tkiva, što zauzvrat može dovesti do nepravilnosti u statika ženskih genitalija.

Učestalost ovih patoloških stanja je visoka. Vjeruje se da do polovice žena imat će simptome povezane s poremećajima statističkih genitalija tijekom njihovog životnog vijeka.

Simptomi abnormalnih ženskih genitalnih statika

Dominantni simptomi su bolovi u trbuhu i križna bol. Pojavljuju se poremećaji urina (osobito u obliku inkontinencije vježbanja ili stagnacije mokraćnog mjehura) i odmrzavanja (slično uriniranju). Osim toga, uočena je prisutnost vagine ili cerviksa maternice u prsnuću prsnuća.

Ginekološki pregled opisuje stupanj redukcije genitalnih organa, treba imati na umu da su izolirani tipovi poremećaja rijetki i češće se paralelno promatraju pa se stoga kirurško liječenje treba poduzeti pojedinačno za svaki pacijent.

Osim toga, može se provesti manometrijski test za procjenu takozvanog “pilot-pilot”. statički intravenski pritisak i njegovu promjenu pod utjecajem kontrakcije analnog mišića. Ponekad se promatrane promjene koje uzrokuju statičke poremećaje uzimaju normalnu radiološku sliku (npr. Radiograf, fotografiju osobe koja je fotograf, fotografije osobe koja je fotograf). ako su promjene simptoma odgovorne za kralježnicu).

Ostali testovi za snimanje mogu se koristiti za izvođenje ultrazvuka, računalne tomografije ili magnetske rezonancije. Ako se na neurogenskom mediju pojavljuju poremećaji, preporučuje se elektrodijagnostika na temelju ispitivanja neurotranskripcije.

Liječenje abnormalnosti ženskih genitalnih statika

Cilj terapije u abnormalnostima genitalne statike je kontrolirati simptome bolesti i vratiti pravilno mjesto i funkciju organa. Izbor ponašanja uzima u obzir glavni uzrok poremećaja (ponekad postoji nekoliko uzročnih čimbenika).

Liječenje koristi bihevioralne ili kirurške metode, au nekim slučajevima zahtijevaju da se obje metode istodobno poduzimaju. Konzervativno liječenje se koristi u nerazvijenim stadijima bolesti, dodatno prije ili nakon operacije radi ispravljanja abnormalnosti, što poboljšava rezultate liječenja i sprječava povratak.

Farmakološki, primjenjuju se estrogeni koji djeluju na vezivno tkivo i poboljšavaju njegovu kvalitetu, posebno kod žena u postmenopauzi prije ili poslije operacija. Fizioterapija se također preporučuje kao konzervativna metoda, posebice kod bolesnika s neurogenim poremećajima.

Vježbe su dizajnirane za vraćanje funkcije mišića zdjelice. Osim toga, elektrostimulacija se koristi za izazivanje hipertrofije mišića dna zdjelice i za kontrolu njezine funkcije kod žena s oštećenim genitalnim statikama.

Kirurško liječenje, s druge strane, usmjereno je na kirurško korekciju vaginalnog i uterinskog spuštanja. Mogu se izvesti različite operacije, ponekad se kirurške metode međusobno kombiniraju kako bi se postigao željeni terapeutski učinak. Važno je zapamtiti o indikacijama za pojedinačne operacije i mogućnosti komplikacija koje proizlaze iz korištenja takvog liječenja.

Prevencija abnormalnosti u statika ženskih genitalija

Prevencija abnormalnosti u statika ženskih genitalija temelji se na smanjenju sila djelovanja na organe i zaštitu od oštećenja uređaja koji održava ispravnu poziciju. Osobito se preporučuje higijenski način života i profesionalna skrb za majčinstvo.

Treba slijediti pravilnu prehranu, mokraćni mjehur i crijeva treba sustavno isprazniti, a posebne gimnastičke vježbe treba provesti. Briga o primaljama temelji se na pravilnom izboru metode isporuke, a posebice na preciznoj procjeni zdjelične strukture i veličine fetusa.

Trenutno, žene nakon porođaja preporučuju se da poduzimaju ranu tjelesnu aktivnost kao element tromboprofilakse. Pozitivan učinak na dobrobit i tjelesnu kondiciju kroz odgovarajuću vježbu nakon porođaja, ali je potrebno upozoriti na rano teško fizičko djelovanje, što je kontraindicirano tijekom tog razdoblja.

Žene koje su predisponirane za pojavu poremećaja genitalnog statizma ne preporučuju se da uopće rade fizički rad.
Mariusz Kłos

– Obstetrics and Gynecology “, ed. Znanosti, Grzegorz H. Bręborowicz, izdavač PZWL Medical Publishing House, Varšava.
– Ginekologija Priručnik za liječnike i studente “, izd. Zbigniew Słomko, izd.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *