U farmakološkom liječenju daje pacijentu anti-strogene

[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

U dijagnostičkim postupcima koriste se razne metode za određivanje pravilne dijagnoze i uzroka neplodnosti. Detaljni intervju mora pružiti informacije o općem zdravlju, suživotu bolesti, uzimanju lijekova, obiteljskim uvjetima i ženama, a također treba pokriti trajanje, težinu i varijacije menstrualnih ciklusa, kao i upale trbuha i kirurške intervencije na tom području.

Pravilno prikupljeni intervju usmjerava dijagnozu na pravom putu. Potom se provodi ispitivanje sjemena (m.). između ostalog određuje se broj spermatozoida po 1 mililitru i njihova pokretljivost i točna struktura) – rezultati ispitivanja trebaju se tumačiti i u smislu rada kojeg obavlja čovjek.

Nadalje, dnevno mjerenje tjelesne temperature neposredno nakon buđenja žena i promatranja sluznice cerviksa može dati informacije o funkciji jajnika i javlja li se redovita mjesečna ovulacija.

Ispitivanje slika može biti korisno u određivanju dijagnoze, posebice perkutane ultrazvukom (procjena strukture jajnika i sluznice), endoskopskih pregleda (laparoskopija, histeroskopija – procjena anatomije ženskih genitalnih organa, laparoskopije – jajnici, histeroskopija – utorne šupljine) i tzv. “biopsija”. Histerosalpingografija temeljena na radiološkoj snimci nakon sjenčanja.

Laboratorijski testovi procjenjuju koncentracije hormona, osobito u serumu. Genetski, bakteriološki i imunološki testovi također se preporučuju u nekim slučajevima (potonji se koriste za otkrivanje antitijela spermija koja su prisutna kod žena i uzrokuju pridržavanje spermatozoida).

Liječenje neplodnosti

Dijagnoza neplodnosti povezana je s mogućnošću poduzimanja raznih terapijskih mjera, ovisno o uzroku koji uzrokuje neplodnost. Postoje tri temeljna tretmana: uporaba lijekova, kirurško liječenje ili medicinski potpomognute reproduktivne tehnike.

U farmakološkom liječenju anti-estrogeni, primjenjuju se gonadotropini, gonadoliberinski analozi, steroidni hormoni, antibiotici i hormoni štitnjače. Kirurške metode se koriste kada je poželjno kirurško poboljšanje jajovoda i tkiva oko jajovode, ili kada je potrebno ukloniti abnormalne strukture iz šupljine maternice.

Preporučiti  Među lijekovima Uzmi većinu svog lijeka
Lucija Pretić
About Lucija Pretić 567 Articles
"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*