LJEPOTA

U farmakološkom liječenju daje pacijentu anti-strogene

U dijagnostičkim postupcima koriste se razne metode za određivanje pravilne dijagnoze i uzroka neplodnosti. Detaljni intervju mora pružiti informacije o općem zdravlju, suživotu bolesti, uzimanju lijekova, obiteljskim uvjetima i ženama, a također treba pokriti trajanje, težinu i varijacije menstrualnih ciklusa, kao i upale trbuha i kirurške intervencije na tom području.

Pravilno prikupljeni intervju usmjerava dijagnozu na pravom putu. Potom se provodi ispitivanje sjemena (m.). između ostalog određuje se broj spermatozoida po 1 mililitru i njihova pokretljivost i točna struktura) – rezultati ispitivanja trebaju se tumačiti i u smislu rada kojeg obavlja čovjek.

Nadalje, dnevno mjerenje tjelesne temperature neposredno nakon buđenja žena i promatranja sluznice cerviksa može dati informacije o funkciji jajnika i javlja li se redovita mjesečna ovulacija.

Ispitivanje slika može biti korisno u određivanju dijagnoze, posebice perkutane ultrazvukom (procjena strukture jajnika i sluznice), endoskopskih pregleda (laparoskopija, histeroskopija – procjena anatomije ženskih genitalnih organa, laparoskopije – jajnici, histeroskopija – utorne šupljine) i tzv. “biopsija”. Histerosalpingografija temeljena na radiološkoj snimci nakon sjenčanja.

Laboratorijski testovi procjenjuju koncentracije hormona, osobito u serumu. Genetski, bakteriološki i imunološki testovi također se preporučuju u nekim slučajevima (potonji se koriste za otkrivanje antitijela spermija koja su prisutna kod žena i uzrokuju pridržavanje spermatozoida).

Liječenje neplodnosti

Dijagnoza neplodnosti povezana je s mogućnošću poduzimanja raznih terapijskih mjera, ovisno o uzroku koji uzrokuje neplodnost. Postoje tri temeljna tretmana: uporaba lijekova, kirurško liječenje ili medicinski potpomognute reproduktivne tehnike.

U farmakološkom liječenju anti-estrogeni, primjenjuju se gonadotropini, gonadoliberinski analozi, steroidni hormoni, antibiotici i hormoni štitnjače. Kirurške metode se koriste kada je poželjno kirurško poboljšanje jajovoda i tkiva oko jajovode, ili kada je potrebno ukloniti abnormalne strukture iz šupljine maternice.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *