LJEPOTA

U početku postoji i povećanje glomerularne filtracije.

U početku, dijabetička nefropatija ne pokazuje nikakve kliničke znakove. Prva manifestacija bolesti je pojava malih količina proteina albumina u urinu (mikroalbuminurija). U početku se povećava i glomerularna filtracija, bubrezi se povećavaju, detektira šećer urin i pacijent prolazi više urina. Nakon kontrole dijabetesa, simptomi nestaju u većini bolesnika.

Kako bolest napreduje, glomerularna filtracija inicijalno se normalizira, a zatim se smanjuje, proteinurija se javlja ne samo kod gubitka samog albumina, već postaje i neselektivna, morfološke promjene bubrega razvijaju se. Nadciśnienie Tętnicze i druge brojne komplikacije dijabetesa pojavljuju se u eksplicitnoj fazi nefropatije.

Dijabetička dijagnoza nefropatije

Dijabetička nefropatija je dijagnosticirana u bolesnika s dijabetesom tipa I ili tipa II nakon isključivanja drugih bubrežnih bolesti i određivanje mikroalbuminurije (izlučivanje albumina u mokraći od 30 do 300 mg na dan ako se koncentracija prelazi 300 mg naziva se makroalbuminurija) u najmanje dvije studije od tri provedene u šest mjeseci. Dijagnoza potvrđuje i prisutnost otvorene proteinurije bez potrebe procjene koncentracije albumina u mokraći.

Diferencijalna dijagnoza treba uzeti u obzir druge oblike glomerulonefritisa tijekom različitih bolesti, bolesti bubrega, spirala i međustaničnih bolesti bubrega i drugih uzroka mikroalbuminurije (npr. Bolest bubrega, bolest bubrega, bolest bubrega bubrega bubrega bubrega bubrega bubrega bubrega bubrega bubrega bubrega bubrega bubrega bubrega bubrega glutamina). Valja napomenuti da postoje mnogi razlozi za to: vrućica tijekom akutnih infektivnih bolesti, fizički napor, konzumiranje bogatih proteina, velikih količina soli, dugo zadržavanje u sjedećem položaju).

U bolesnika s dijabetesom, albumin se može pojaviti u urinu kao posljedica infekcije mokraćnog sustava, kardiovaskularnog zatajenja ili dugotrajne hipertenzije, stoga ti uvjeti trebaju biti isključeni za pravilnu dijagnozu dijabetičke nefropatije.

Liječenje dijabetičke nefropatije

Cilj dijabetičke nefropatije je usporiti napredovanje bubrežnih promjena, stoga je važno brzo dijagnosticirati bolest i započeti hitno liječenje. Mjere zaštite bubrega trebaju se provesti čim se dijabetes dijagnosticira, a osim toga, pravilno liječenje osnovne bolesti može usporiti napredovanje promjena bubrega.

Važno je i boriti se protiv visokog nivoa glukoze u krvi i liječiti abnormalne razine lipida, pretilost, hipertenziju, lošu prehranu i unos proteina. Također biste trebali izbjegavati tvari koje oštećuju bubrege (neke lijekove i kemikalije), pušenje i konzumiranje više kofeina.

Cilj je spriječiti akumulaciju urina u mokraćnom sustavu. Princip liječenja je rano uključivanje lijekova protiv bubrega, koji uključuju inhibitore konverzije i blokatore angiotenzinskih receptora.

Prognoza u dijabetičkoj nefropatiji

Prognoza u bolesnika s dijabetesom nefropatije nije uspješna, osobito kada se bolest dijagnosticira kasno i liječenje nije adekvatno. Prisutnost proteina u mokraći je faktor rizika za kardiovaskularne komplikacije i povećava smrtnost kod dijabetičara. To je zbog drugih kroničnih komplikacija dijabetesa melitusa (npr. Prisutnosti dijabetes melitusa). Glavni razlozi za to su sljedeći: a) očni, živčani sustav, dijabetički stopalo, ateroskleroza, ishemijska srčana bolest, b) kožne lezije.

U prosjeku, nakon 7 godina dijabetička nefropatija postaje klinički očigledna i nakon još 5-10 godina kroničnog zatajenja bubrega razvija se. Dijabetska nefropatija je jedan od najčešćih uzroka renalne zamjenske terapije.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *