LJEPOTA

U Približno polovica bolesnika

Nezavisno drhtanje prepoznaje se kada su zadovoljeni osnovni kriteriji, kao što su drhtanje gornjih ekstremiteta (stanice u mirovanju), odsutnost drugih simptoma živčanog sustava i drhtanje izolirane ili sužive glave bez znakova abnormalne napetosti mišića.

Dodatni kriteriji, koji se promatraju u više od polovice bolesnika, potvrđuju dijagnozu spontanog tremor. To uključuje: trajanje simptoma tijekom 3 godine, obiteljsku povijest bolesti i rješavanje poremećaja povezanih s alkoholom.

Razlikovanje intrinzičnog tremor treba uzeti u obzir Parkinsonovu bolest, cerebelarne tremor, distonija, psihogenički, droga povezani, toksični i metabolički podrhtavanje.

Liječenje spontanog tremor

Neovisno tresenje često ne zahtijeva terapijsko upravljanje. U slučaju otežanih poremećaja, koristi se farmakološko liječenje. Ako se bolest razgrađuje u svakodnevnom životu, glava ili glas potresan, može se upotrijebiti botulinum toksin A.

U početku treba dati preparate beta-blokirajuće skupine, na pr. propranolol . Liječenje počinje pri niskim dozama i postepeno se povećava dok se ne postigne zadovoljavajuće poboljšanje ili se pojave štetni učinci.

Ako je kontraindiciran, primidon (ili gabapentin, topiramat ili alprazoleam) koristi se za davanje beta blokatora, koji su učinkoviti u podrhtavanju gornjeg dijela i obično se dobro podnose. U tom slučaju, dozu treba također postupno povećavati. Nuspojave (vrtoglavica, mučnina, neravnoteža) obično se pojavljuju samo na početku liječenja.

Neki slučajevi spontane drhtavice zahtijevaju operativne metode. Indikacije se smatraju pojedinačno i uglavnom se odnose na obrasce koji umanjuju ili otežavaju svakodnevno funkcioniranje pacijenta. Liječenje uključuje oštećenje testisa oko brda ili implantaciju stimulacijskog sustava.

Prognoza u spontanom drhtavom

U oko polovici pacijenata koji zahtijevaju farmakološko liječenje, nakon takvog liječenja nije moguće primijetiti značajno poboljšanje. Trajni simptomi mogu značajno ugroziti kvalitetu života.

Dobra prognoza odnosi se na slučajeve koji se podvrgavaju kirurškom liječenju spontanog tremor, nakon kirurškog oštećenja brdskih struktura, simptomi potpuno nestanu ili se tremor značajno smanjuje. Ponavljanje bolesti nakon takvog liječenja je izuzetno, u pravilu kliničko poboljšanje je trajno.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *