LJEPOTA

Vaskularni edem Qunickego

Vunalni edem je iznenadno oticanje tkiva – potkožno ili submucozno – bez simptoma svrbeža ili crvenila kože. Akumulira se kao posljedica imunološke reakcije u kapilarnama potkožnog ili submukoznog tkiva.

Uzroci Qunickog vaskularnog edema

Najčešći uzrok Qunickeovog vaskularnog edema je:
– hrana koja se konzumira,
– lijekovi,
– ubode insekata,
– crijevni paraziti,
– infekcije,
mentalni čimbenici.

Ponekad je bolest uzrokovana manjkom inhibitora proteolitičkog enzima, npr. Nedostatka inhibitora proteinskih enzima ili nedostatka inhibitora proteinskih enzima. Inhibitor komplementa C komplementarnog sustava. Takav slučaj obično ima obiteljsku pozadinu.

Simptomi Qunickog vaskularnog edema

Simptomi Qunickeovog vaskularnog edema su prolazni i mogu se pojaviti u cijelom tijelu, ali najčešće se odnose na lezije lica oko usta i kapaka, kao i na jezik i nepce. Ovi su:.
– naglo oticanje dermisa i potkožnog tkiva,
– napetost kože,
– poteškoće s gutanjem u slučaju promjene jezika ili palatalnih lukova,
– oticanje glottisa,
– oticanje zglobova,
– neurološki simptomi su vrlo rijetki, tj. cerebralni edem, konvulzije, zamagljivanje, glavobolje.

Dijagnoza i liječenje Qunickog vaskularnog edema

Važan pokazatelj u dijagnostici Qunickeovog vaskularnog edema je suživot alergijskih simptoma, poput urtikarije i eozinofilije.

Liječenje Vunicularnog edema temelji se na upotrebi antihistaminika, efedrina i, u teškim slučajevima, hidrokortizon. Traheostomija se preporučuje u slučaju glasnog oticanja.

U prevenciji poremećaja, važno je uklanjanje alergena (npr. Liječenje izbijanja, uklanjanje intestinalnih parazita).
Zhaneta Malec

Komentari Vaskularni edem Qunickego

Ania | 2009-02-18 21:56

U lipnju je moje dijete bilo u bolnici 5 dana pod kapanjem. i sada ga kćer dobiva 3 dana. Znam da sam to zanemarivao jer bih trebao otići u bolnicu, ali cijelu sam noć promatrao, a drugi dan sam naručio liječnika i dobio injekciju. Danas je njegov sin opet dobio osip, ali nema oteklina. tragedija.

MagicSunny | 2009-03-07 18:53

Moj sin ima tu bolest. Međutim, to je uzrokovano neispravnim sadržajem C1 inhibitora – on je naslijedio bolest od oca. Ni alergeni ne mogu utjecati na to. Čekamo određene rezultate krvi – noćne morske doba.

Wieśia | 2009-05-19 15:12

Ja sam odrasla osoba i doživljavam ovaj oticanje s vremena na vrijeme kroz 4 godine. Ovaj * užasni osjećaj * nadima mi usta, čeljusti, imam urtikarija na mojem tijelu, osjećam vibracije tijela i * divlji anksioznost *, već sam bio u mnogim specijalistima i ništa nije dijagnosticirano, moram promatrati što uzrokuje takav država. Nažalost, do sada nisam utvrdio ništa, to vjerojatno nije moguće u slučaju križne alergije. Obično obično idemo u hitnu službu noću i na neki način uspijevamo stići na vrijeme, ali?

Anka | 2009-06-15 22:33

Nadam se da se ova noćna mora neće vratiti. Swellings (također unutarnje) u kombinaciji s svrbežom i urtikarijom za pečenje. Dugotrajno liječenje u dermatološkoj klinici – nije jako učinkovito. Bio sam samo privatno da sam došao do super allergologa i posljednjih 15 godina (odustati) od mira.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *