Vaskulitis pluća i granulomatoza (Wegenerova granulomatoza)

[Ukupno:    Prosjek: /5]

Wegnerova granulomatoza je vaskulitis, koji uključuje plućne arterije i granulomatozu. U većini bolesnika granulomatoza se javlja u gornjem respiratornom traktu ili u plućima. Bolest kombinira nekrotizni vaskulitis s intersticijalnom necrotizirajućom gljivičnom upalom. Ljudske mućnice su češći.

Simptomi pneumonije i granulomatoze

Glavni simptomi Wegenerove granulomatoze su: kronični sinusitis, nazalna perforacija, krvarenje nosa, hemoptysis, kašalj, bol u prsima, groznica, nedostatak apetita, gubitak težine, slabost.

Poremećaji mogu biti prisutni u nazalnoj cijevi. Radiološka slika pokazuje fokalne gustoće koje klinički odgovaraju spoju nekrotičnih granuloma i šupljina. Periferna krv sadrži leukocitozu i trombocitozu. OB . Ubrzava se.

Liječenje upale pluća i granulomatoze

Liječenje Wegenerove granulomatoze uključuje primjenu glukokortikosteroida i ciklofosfamida. Metotreksat se također može koristiti.
Monika Kozak

Komentari Plućni vaskulitis i granulomatoza

starješinstvo | 2012-05-13 20:06

Tko u Poljskoj ima najveće iskustvo u liječenju Wegenerove granulomatoze

About Lucija Pretić 672 Articles
"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*