LJEPOTA

Vaskulitis povezan s Mješovitom spontanom krioglobulinemijom

Većina bolesnika s vaskulitisom povezanim sa spontanom mješovitom krioglobulinemijom doživi bol u zglobovima i mišićima. Postoje i lezije kože u obliku tzv. “Kožnih lezija”. povišena purpura, koja se najčešće pojavljuje na donjim udovima, a izlaganje niskoj temperaturi uzrokuje nove promjene u koži. U nekim pacijentima promjena boja i oteklina ruku također se promatra zbog utjecaja niske temperature.

Osim toga, opažena je slabost bubrega povezana s glomerulonefritisom. Posebno su prisutni oticanje i Nadciśnienie Tętnicze. Rijetki simptomi uključuju: limfadenopatiju, povećanje jetre, povećanje slezene, poremećaji perifernog živčanog sustava (u obliku osjetilnih poremećaja, parestezije, pareze, pareze ekstremiteta).

Neki bolesnici imaju gastrointestinalne simptome (bol u trbuhu, mučnina, povraćanje, proljev). Često, pacijenti izvješćuju o općenitoj slabosti, gubitku apetita i slaboj dobrobiti. Sekundarni oblici bolesti pokazuju simptome povezane s prisutnošću osnovne bolesti.

Dijagnoza vaskulitisa povezana s spontanom mješovitom krioglobulinemijom

Dijagnoza vaskulitisa povezana sa spontanom mješovitom krioglobulinemijom može se odrediti kliničkim znakovima i potvrdom seruma krioglobulina, isključujući druge uvjete u kojima se te supstance opažaju.

Nadalje, mogu biti korisni i dodatni testovi, posebno laboratorijski testovi. Oni pokazuju značajno smanjenje nekih komponenti komplementarnog sustava (uglavnom C4 i hemolitički kompleks).

Osim toga, reumatoidni faktor se nalazi u većini bolesnika, au nekim bolesnicima povećava se aktivnost enzima aminotransferaze. Ako se bolest koegzistira s hepatitisom C, kao što je često slučaj, pokazano je da su antitijela protiv virusa hepatitisa C prisutna u krvnom serumu, što upućuje na infekciju i imunološki odgovor na mikroorganizam.

Ostali dodatni testovi mogu se koristiti za uzimanje ulomka kože i procjenu njegove morfološke strukture. Histološke promjene također se vide u bubrezima, ali kako bi se potvrdila dijagnoza, nije potrebno vršiti biopsije tih organa jer je ovo studija povezana s visokim rizikom od razvoja komplikacija.

Liječenje vaskulitisa povezano s spontanom mješovitom krioglobulinemijom

U slučaju suživota s vaskulitisom povezanim s spontanom mješovitom krioglobulinemijom osnovne bolesti, liječenje se temelji na njegovom liječenju (npr. U slučaju hepatitisa C, primjenjuje se interferon alfa). U nekim spontanim oblicima dobiva se dobar terapeutski učinak liječenjem interferonom alfa.

Ako se javljaju problemi sa zglobnim mišićima, mogu se davati pripreme iz skupine nesteroidnih protuupalnih lijekova, au slučaju povećanih simptoma i koegzistencije kožnih lezija preporuča se liječenje glukokortikosteroidima. U slučaju sudjelovanja bubrega ili živčanog sustava, ti lijekovi se primjenjuju u većim dozama ili je uključen tretman koji slabi imunološki odgovor (imunosupresivno).

Prognoza vaskulitisa povezana s spontanom mješovitom krioglobulinemijom

Prognoza spontane mješovite krioglobulinemije u vaskulitisu prvenstveno ovisi o temeljnoj bolesti i uključenosti živčanog sustava i bubrega u procesu bolesti. Rana dijagnoza i odgovarajuća terapija poboljšavaju prognozu.

Vaskulitis povezan s spontanom mješovitom krioglobulinemijom često se javlja u obliku egzacerbacija u trajanju obično 1-2 tjedna, nakon čega slijedi remisija do nekoliko mjeseci. Renalno zatajenje se pogoršava tijekom vremena.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *