Vaskulitis urtikarije

[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Dijagnoza vaskulitisa urtikarije određena je na temelju simptoma bolesti i rezultata morfoloških pregleda dijela kože na koju je bolest pogođena. Samo histološka izjava o promjenama omogućuje potvrdu dijagnoze. Ponekad promjene u pomoćnim studijama mogu biti korisne, iako nisu karakteristične i mogu se pojaviti u mnogim bolestima.

Kod urtikarije, reakcija na ispuštanje crvenih krvnih stanica (ESR) ubrzava se i više se u mokraći promatraju crvene krvne stanice. Razlikovanje uzima u obzir druge oblike kronične urtikarije, sustavne bolesti vezivnog tkiva i sustavni vaskulitis, koji mogu biti gotovo identični u kliničkom tijeku, a diferencijalna dijagnoza može se provesti samo na temelju histološkog pregleda pogođenih područja.

Liječenje vaskulitisa urtikarije

Postoji nekoliko načina liječenja urtikarije vaskulitisa. Ovisno o ozbiljnosti bolesti, mogu se koristiti antihistaminici i nesteroidni protuupalni lijekovi (npr. Antibakterijski, antibakterijski, antibakterijski i antibakterijski). inometacin), glukokortikosteroidi, dapson, kolhicin ili hidroksilklorokin primjenjuju se u ozbiljnijim lezijama.

Štoviše, kako bi se smanjila doza glukokortikosteroida, preporučljivo je povezati liječenje s imunosupresivnim sredstvima, kao što su metotreksat, azatioprin ili ciklofosfamid.

Također je potrebno provesti istraživanje suživota promjena u drugim organima, na pr. u tijelu djeteta. u bubrezima, iz drugih razloga osim urtikarije vaskulitisa.

Prognoza u vaskulitisu urtikarije

Prognoza u urtikarija vaskulitis je prilično dobra. Odgovarajuća terapija omogućuje postizanje učinkovitih učinaka liječenja bez ostavljanja trajnih posljedica u tijelu.

Prognoza je pogoršana kasnom dijagnozom urtikarije vaskulitisa i uključenosti unutarnjih organa, osobito bubrega. U starijih osoba, pojava vaskulitisa urtikarije povezana je s nešto lošijom prognozom. Često je tijek bolesti nepredvidljiv, može se višekratno ponavljati ili se poslije prve epizode.

Preporučiti  Upala potkožnog tkiva tijekom bolesti gušterače
Lucija Pretić
About Lucija Pretić 545 Articles
"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*