LJEPOTA

Vaskulitis urtikarije

Dijagnoza vaskulitisa urtikarije određena je na temelju simptoma bolesti i rezultata morfoloških pregleda dijela kože na koju je bolest pogođena. Samo histološka izjava o promjenama omogućuje potvrdu dijagnoze. Ponekad promjene u pomoćnim studijama mogu biti korisne, iako nisu karakteristične i mogu se pojaviti u mnogim bolestima.

Kod urtikarije, reakcija na ispuštanje crvenih krvnih stanica (ESR) ubrzava se i više se u mokraći promatraju crvene krvne stanice. Razlikovanje uzima u obzir druge oblike kronične urtikarije, sustavne bolesti vezivnog tkiva i sustavni vaskulitis, koji mogu biti gotovo identični u kliničkom tijeku, a diferencijalna dijagnoza može se provesti samo na temelju histološkog pregleda pogođenih područja.

Liječenje vaskulitisa urtikarije

Postoji nekoliko načina liječenja urtikarije vaskulitisa. Ovisno o ozbiljnosti bolesti, mogu se koristiti antihistaminici i nesteroidni protuupalni lijekovi (npr. Antibakterijski, antibakterijski, antibakterijski i antibakterijski). inometacin), glukokortikosteroidi, dapson, kolhicin ili hidroksilklorokin primjenjuju se u ozbiljnijim lezijama.

Štoviše, kako bi se smanjila doza glukokortikosteroida, preporučljivo je povezati liječenje s imunosupresivnim sredstvima, kao što su metotreksat, azatioprin ili ciklofosfamid.

Također je potrebno provesti istraživanje suživota promjena u drugim organima, na pr. u tijelu djeteta. u bubrezima, iz drugih razloga osim urtikarije vaskulitisa.

Prognoza u vaskulitisu urtikarije

Prognoza u urtikarija vaskulitis je prilično dobra. Odgovarajuća terapija omogućuje postizanje učinkovitih učinaka liječenja bez ostavljanja trajnih posljedica u tijelu.

Prognoza je pogoršana kasnom dijagnozom urtikarije vaskulitisa i uključenosti unutarnjih organa, osobito bubrega. U starijih osoba, pojava vaskulitisa urtikarije povezana je s nešto lošijom prognozom. Često je tijek bolesti nepredvidljiv, može se višekratno ponavljati ili se poslije prve epizode.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *