LJEPOTA

Većina ih je država hitne pomoći

Tijekom dijagnostičkog procesa širenja štitnjače važno je pravilno prikupiti anamnezu, što može ukazivati na nedijagnosticiranu ili lošu hipertireozu.

Sumnja na štitnjače treba biti sumnjiv u svakom pacijentu koji je pogoršavao ili razvio simptome bolesti i u prošlosti je dijagnosticiran hipertireoza. Koncentracije hormona štitnjače ne moraju se značajno povećati tijekom probijanja.

U razlikovanju probijanja štitnjače potrebno je uzeti u obzir i druge kliničke uvjete koji se mogu manifestirati na sličan način, osobito ako se javljaju s poremećajima svijesti. Većina od njih su hitni slučajevi koji, ako se ne liječi, mogu dovesti do ozbiljnih posljedica za život ili zdravlje pacijenta.

Liječenje probojnog štitnjače

Terapija prodora štitnjače mora se odmah početi, čak i prije nego što su rezultati laboratorijskih testova dostupni. Liječenje se provodi u jedinici intenzivne njege i zahtijeva korištenje antitiroidnih lijekova (koji će smanjiti lučenje hormona štitnjače pomoću štitne žlijezde). U tu svrhu primjenjuje se pripravak kao što je tiamazol (intravenozno ili putem želučane cijevi).

Ako prodor štitnjače nije uzrokovan viškom joda, treba ga primijeniti oralno (kao kalij jodid) nakon primjene tiamazola. Ponekad se može primijeniti litijev karbonat, što također dovodi do smanjenja sekrecije hormona štitnjače, ali je potrebno pratiti koncentraciju ovog lijeka u krvnom serumu pacijenta.

Dodatno, potrebno je nadoknaditi abnormalni metabolizam vode i elektrolita organizma pod kontrolom biokemijskih testova koji se obavljaju dva puta dnevno i kontrolom centralnog venskog tlaka. Ako pacijent ima visoku temperaturu, koriste se hladni oblogi, a paracetamol je glavni lijek koji se koristi.

Dodatno su korišteni sedativi i antikonvulzanti (diazepam ili fenobarbital), kisik (2 litre po minuti), beta blokatori i, u nekim slučajevima, digoksin. Također su potrebne antikoagulantna profilaksa, antibiotici i hidrokortizon.

Prognoza pri lomljenju štitnjače

Prognoza u štitnjači ovisi prije svega o brzoj dijagnozi i pravilnom liječenju. Štoviše, uzrok uzrokuje stanje povećane sekrecije hormona štitnjače je značajan čimbenik u prognozi (npr. Rizik od bolesti u štitnjači ili rizik od izlučivanja hormona štitnjače). Infekcije, ketoza, moždani udar, plućna embolija i drugi).

Stopa smrtnosti tijekom širenja štitnjače je visoka i iznosi čak 30-50 posto. Stoga je važno spriječiti i ne voditi razvoju širenja štitnjače kod osoba koje pate od hipertireoze, što je moguće uz ranu dijagnozu i odgovarajuću terapiju ove bolesti.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *