LJEPOTA

Wole Riedel (Riedelitis od proljevnih žlijezda)

Wole Riedela (upala štitnjače Riedelitis, Thyreoiditis fibrosa chronica Struma Ugnosa) je vrlo rijedak oblik kroničnog tiroiditisa. U vuku Riedela štitnjača se povećava i ima snažno vlaknastu kožu, s kohezijom koja je usporediva s drvetom, pa je stoga i drugi naziv bolest – drveni vol. Uzrok ove bolesti je nepoznat.

Simptomi Riedelove volje

Povećana štitnja žlijezda vrši pritisak na okolne organove vrata, na koje se prenosi fibroza. Simptomi bolesti povezani su s dišnim putevima, jednjakom, plućima i živcima komprimiranim širenjem štitne žlijezde. Promjene u štitnjači često mogu biti popraćene idiopatskom fibrozom u drugim dijelovima tijela, na pr. štitnjača, štitnjača i štitnjača. retroperitonealni prostor.

Rizik štitnjače je bezbolan, bez groznice i traje mnogo godina. U funkciji hormona štitnjače obično se opaža hipotiroidizam i smanjuje se upijanje joda 131. Određivanje tvrde tumorske mase štitne žlijezde može dovesti do sumnje na tumor.

Cijeli Riedel sliči raku štitnjače u svojim simptomima, što zahtijeva diferencijaciju s ovim neoplastičnim procesom. Prisutnost antitirusnih antitijela može ukazivati na autoimune etiologije.
Zhaneta Malec

– Interne bolesti “, Andrzej Szczeklik, praktična medicina, Krakow.
– Unutarnje bolesti “, Franciszek Kokot, izdavač PZWL Medical Publishing House, Varšava.
– Patologija “, Robbins, ur. Urban & Partner, Wrocław.

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *