LJEPOTA

Zrak u šupljini Odgovara atmosferskom tlaku

Pleuralna regurgitacija je prisutnost zraka u pleuralnoj šupljini. Zrak može ući u ovaj prostor kroz različite puteve, kao što su: patološka povezanost pleure s dišnim putevima (prekid vaskularnog pleuralnog kontinuiteta) ili s prsima (traume, plućne bolesti, spontani proces, medicinsko djelovanje).

Vrste smrada

Ravno odvajanje (zatvoreno odvajanje) – oštećena površina pluća koja uzrokuje odvajanje bila je zatvorena. Zrak ulazi u pleur i ne raste.

Otvoreno ustima – Rupa na prsnom zidu ili bronkopso-plućna fistula dopušta ulaz zraka u pluća tijekom udisanja i bijega tijekom istjecanja. Zrak u šupljini odgovara atmosferskom tlaku. To omogućuje da je prozračnost vrlo moćna.

Ventilacijska regurgitacija (regurgitacija ventila) – ima ventilski mehanizam koji uzrokuje ciklički porast volumena zraka u pleuralnom prostoru bez mogućnosti uklanjanja. Povećanje količine zraka u pleuri na svakom nadahnuću povećava kolaps pluća, a kretanje medijastina uzrokuje jaku dispneju, ponekad čak i propadanje.

Simptomi pleuralnog refluksa

Simptomi pleuralnog refluksa uključuju
– iznenadna pojava dispneje,
– bol i prsni pritisci,
– refleks kašlja,
– cijanoza, nesvjestica,
– cirkulacijske komplikacije – tahikardija, šok, pad tlaka – u otvoru za odzračivanje,
– gnječenje okupirane strane prsa, presvlačenje prsnog koša,
– pomicanje medioastinalnih organa na suprotnu stranu,
– svijetli prostor bez plućnog uzorka koji okružuje potopljeni pluća,
– zvuk bubnjara na spuštanju,
– se ne čuje šuštanje dišnih puteva.

Liječenje pleuralnog odvajanja

U respiratornom traktu, pluća treba ukloniti neposrednim pleuralnim punkcijama. Pored toga, bolesnik u teškom stanju dobiva pleuralnu drenažu. CzAsami, u slučaju vrlo malog mirisa, koji se ne povećava, preporuča se samo promatranje bolesnika. Nadamo se da će se zrak sam apsorbirati.
Monika Kozak

– Opća dijagnostika unutarnjih bolesti “, E. i A. Brush, izd. PZWL, Varšava.
– Internet za stomatologe “, G. Oehler, W. H. Krause, urednik PZWL, Varšava.
– Zdravstvena enciklopedija “, dnevnik Gazeta Wyborcza, Varšava

Lucija Pretić

"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni.

iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć.

Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri.

Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

You may also like...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *