Zrak u šupljini Odgovara atmosferskom tlaku

[Ukupno:0    Prosječno:0/5]

Pleuralna regurgitacija je prisutnost zraka u pleuralnoj šupljini. Zrak može ući u ovaj prostor kroz različite puteve, kao što su: patološka povezanost pleure s dišnim putevima (prekid vaskularnog pleuralnog kontinuiteta) ili s prsima (traume, plućne bolesti, spontani proces, medicinsko djelovanje).

Vrste smrada

Ravno odvajanje (zatvoreno odvajanje) – oštećena površina pluća koja uzrokuje odvajanje bila je zatvorena. Zrak ulazi u pleur i ne raste.

Otvoreno ustima – Rupa na prsnom zidu ili bronkopso-plućna fistula dopušta ulaz zraka u pluća tijekom udisanja i bijega tijekom istjecanja. Zrak u šupljini odgovara atmosferskom tlaku. To omogućuje da je prozračnost vrlo moćna.

Ventilacijska regurgitacija (regurgitacija ventila) – ima ventilski mehanizam koji uzrokuje ciklički porast volumena zraka u pleuralnom prostoru bez mogućnosti uklanjanja. Povećanje količine zraka u pleuri na svakom nadahnuću povećava kolaps pluća, a kretanje medijastina uzrokuje jaku dispneju, ponekad čak i propadanje.

Simptomi pleuralnog refluksa

Simptomi pleuralnog refluksa uključuju
– iznenadna pojava dispneje,
– bol i prsni pritisci,
– refleks kašlja,
– cijanoza, nesvjestica,
– cirkulacijske komplikacije – tahikardija, šok, pad tlaka – u otvoru za odzračivanje,
– gnječenje okupirane strane prsa, presvlačenje prsnog koša,
– pomicanje medioastinalnih organa na suprotnu stranu,
– svijetli prostor bez plućnog uzorka koji okružuje potopljeni pluća,
– zvuk bubnjara na spuštanju,
– se ne čuje šuštanje dišnih puteva.

Liječenje pleuralnog odvajanja

U respiratornom traktu, pluća treba ukloniti neposrednim pleuralnim punkcijama. Pored toga, bolesnik u teškom stanju dobiva pleuralnu drenažu. CzAsami, u slučaju vrlo malog mirisa, koji se ne povećava, preporuča se samo promatranje bolesnika. Nadamo se da će se zrak sam apsorbirati.
Monika Kozak

Preporučiti  EyesCover šokantne recenzije 2018, forum, cijena, gdje kupiti krema, apoteka, , ceneo, prema potrebi.

– Opća dijagnostika unutarnjih bolesti “, E. i A. Brush, izd. PZWL, Varšava.
– Internet za stomatologe “, G. Oehler, W. H. Krause, urednik PZWL, Varšava.
– Zdravstvena enciklopedija “, dnevnik Gazeta Wyborcza, Varšava

Lucija Pretić
About Lucija Pretić 567 Articles
"Mnogo se može reći o Luci Pretiću, ali ako ništa drugo ne biste trebali znati, ona je mirna i realistična. Naravno, ona je također praktična, kreativna i herojska, ali u manjim dozama i često su pokvarene navikama da su i bijedni. iako joj je mirna priroda, tamo je za koju se često obožavala. Često ljudi će računati na tamo i njezinu opuštenu prirodu kad god im je potrebna pomoć ili pomoć. Nitko nije savršen tečaj i Lucija Pretić ima obilje pogrešaka u karakteru. njezina djetinjasta priroda i perverzije nisu baš zabavni za rješavanje i mogli bi uništiti dosta večeri. Srećom, njezin realizam olakšava puše i raspoloženja kada je to potrebno."

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*